Újabb Európa-liga-kedd a Sport1-en • SportTV

Újabb Európa-liga-kedd a Sport1-en

2022. 12. 13. 15:14    
Olvasási idő: 3 perc

Mindhárom kupacsapatunk fellép a kézilabda Európa-liga csoportkörének 6. fordulójában is. A Balatonfüred hazai, a Fejér-B. Á. L. szlovákiai és a Fradi németországi mérkőzéséről természetesen élőben közvetítünk.

Csörgő Kristóf góljaira is szükség lenne a Flens-Arenában egy szoros eredményhez (Fotó: fradi.hu)

BALATONFÜRED–ALPLA HARD  (C-csoport)

Mindkét együttes megszerezte első pontját a sorozatban, ugyanis a múlt héten döntetlenül játszottak egymással Hollandiában (30–30). Azon a találkozón a hazaiak balszélsője, Luka Raschle és a fürediek jobbszélsője, Milan Gostovic bizonyult a legeredményesebbnek 8, illetve 8 góllal. Mindét cspat benne van a mezőny öt legkevesebb gólt elérő együttesében, az Alpla 139, a Balatonfüred 138 találatot jegyez.
A Füred számíthat már újra Hornyák Péterre és Bóka Bendegúzra, ugyanakkor öt játékosa hiányzik sérülés miatt.
Az EHF honlapja megszólaltatta mindkét csapat vezetőedzőjét
György László (Balatonfüred): „Nehéz mérkőzésre számítok. Félre kell tennünk az idegenbeli meccset, magabiztosnak kell lennünk és kijátszanunk teljes képességeinket.”
Hannes Jón Jonsson (Alpla): „Abszolút nyomás nélkül kezdjük az utat, és minden játékos, aki a pályán lesz, mindent megtesz, amit csak lehet. Nekünk most az a feladatunk, hogy sikeresen abszolváljuk az intenzív utolsó hetet, és jó érzéssel mehessünk téli pihenőre.”

TATRAN–FEJÉR-B. Á. L. (A-csoport)

 A veszprémi csapat klubtörténetet írt azzal, hogy a múlt héten nyert a hazai meccsen (30–28), s ezzel első pontjait szerezte meg a kontinentális kupaküzdelmekben. A magyar együttes két ponttal az 5., az eperjesi pont nélkül az utolsó az A-csoportban.
Éles Benedek ebben az idényben már 36-szor volt eredményes az Európa-ligában, az eperjesiek legjobbja, a szerb Nikola Ivanovics eddig 30-szor talált be az ellenfelek kapujába. A Tatran eddig 138 gólt lőtt, ez a Füreddel együtt a harmadik lekevesebb az egész mezőnyben, ennél kevesebbet csak az ukrán GK Motor (130) és a portugál Aguas Santos (124) ért el. A veszprémiek 185 góljánál viszont senki sem kapott többet.
„A Presov nagyon jó csapat, sok tehetséges és tapasztalt játékossal. Folytatnunk kell múlt heti teljesítményünket. Szeretnénk megszerezni második győzelmünket az Euróopa-ligában, de nagyon kemény és szoros meccsünk lesz Eperjesen” – idézi au eurohandball.com Éles Benedeket, a B. Á. L. házi gólkirályát.

 FLENSBURG–FTC (B-csoport)

 Annak ellenére, hogy a Fradi csak 3 pontot szerzett eddig, 171 találattal a harmadik a 24 csapatos mezőny csapatgóllistáján, csak 8 góllal elmaradva az ezen a táblázatot vezető Füchsétől. A másik oldalon viszont egyedül egy másik magyar csapat, a Füred (185) kapott több gólt a Fradinál (176). A Flensburg mindkét hazai meccsét megnyerte az El-ben, az FTC mindkettő idegenbelit elvesztette. A német együttes ha nyer, 6 pontos különbséggel vezet az 5. előtt, azaz gyakolatilag már továbbjutó, 4 fordulóval a csoportkör befejezése előtt. Az FH 7 legutóbbi hazai meccséből 6-ot megnyert a magyar csapatok ellen, mindannyit a BL-ben játszotta.
”A Flensburg 2012 és 2022 között folyamatosan a Bajnokok Ligájában szerepelt, 2014-ben meg is nyerte a sorozatot. Az előző évadban a Bundesligában „csak” a negyedik helyen végzett, ezért játszik idén a második számú nemzetközi kupasorozatban. A mostani idényben hazai pályán eddig veretlen Maik Machulla alakulata, csupán egy döntetlent játszott a 6300 néző befogadására alkalmas Flens-Arénában még a szezon elején, a Füchse Berlin ellen. A bajnokságban mégis csak az ötödik helyen áll, öt ponttal lemaradva az éllovas berliniektől, az Európa-liga-csoportunkat viszont négy győzelemmel és egy vereséggel vezeti. A legutóbbi meccsüket vasárnap délután játszották, 31–18-ra nyertek a Bundesligában a Bergischer otthonában. A németeknek így mindössze kicsit több, mint két napjuk lesz pihenni az összecsapásunk előtt, ám ez aligha látszik majd a teljesítményükön, mivel az évek során alaposan hozzászokhattak ehhez a kettős terheléshez” – mutatta be röviden az ellenfelet az FTC klubhonlapja
„Szeretnénk jó eredményt elérni, és szoros, egyenlő mérkőzést játszani. Természetesen tudjuk, hogy a világ egyik legjobb csapatának otthonában fogunk játszani: a Flensburg nagy hagyományokkal rendelkező klub, és ott játszani mindig nagy megtiszteltetés. Mindent megteszünk, hogy egyenrangú ellenfelek legyünk” – nyilatkozta Pásztor István, az FTC vezetőedzője, a Sport TV korábbi szakkommentátora.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, csoportkör, 6. forduló. Sport1 16:15  Balatonfüredi KC–HC Alpla Hard (kommentátor: Haraszti Ádám, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Császár Gábor és Kopornyik Zsolt); Sport1 18:45 Tatran Presov–Fejér-B. Á. L. Veszprém (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Császár Gábor és Kopornyik Zsolt); Sport1 20:45 SG Flensburg-Handewitt–Ferencvárosi TC (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet,  szakkommentátor-szakértő: Császár Gábor és Kopornyik Zsolt)