Csúcsderbi a kézi Bundesligában • SportTV

Csúcsderbi a kézi Bundesligában

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 01. 11:32    
Olvasási idő: < 1 perc

A címvédő-listavezető első számú kihívójával meccsel – csúcsderbit közvetítünk csütörtök este a férfi kézilabda Bundesligából, a sportág legnívósabb nemzeti bajnokságából.

A Flensburg-Handewitt eddig az idényben kétarcú csapat benyomását keltette. A Bundesligában százszázalékos – 10 meccsből 10 győzelemmel áll – az előszezont lezáró német Szuperkupát azonban elbukta a Löwen ellen, és a BL-ben is csak a két csoportutolsót (Celje, Zaporizzsja) győzte le, a másik három ellenfelétől vereséget szenvedett, ráadásul a nyolcaddöntőben kiesett a Német Kupából.
Méghozzá a Magdeburg ellen esett ki, amelytől ráadásul hazai pályán, a Flens-Arenában szenvedett 31–28-as vereséget két héttel ezelőtt. Az ex-NDK-s alakulat eggyel kevesebb vasat tartott korábban a tűzben, hiszen az ő kupaszereplése csak jövő februárban kezdődik meg, amikor kiemeltként csatlakozik az EHF-kupa csoportkörébe jutó együttesekhez. A bajnokságban eddig szintén remekelt, egy előrehozott mérkőzéssel már 11 csatát tudhat maga mögött, ebből 10-szer győzelemmel zárt (csak a Füchse Berlintől kapott ki idegenben). Ha ismét bravúrt mutat be Flensburgban, vesztett pontok tekintetében is utoléri házigazdáját. Ha viszont a hazai siker születik ezúttal a Flens-Arenában, a címvédő hatalmas lépést tesz az esetleges bajnoki újrázás felé.

KÉZILABDA-BUNDESLIGA. 11. forduló. Sport2 19:00 SG Flensburg-Handewitt–SC Magdeburg (kommentátor:  Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila)