Lewandowski a 14.-ért, a Bayern a 15.-ért hajt • SportTV

Lewandowski a 14.-ért, a Bayern a 15.-ért hajt

2018. 11. 03. 13:57    
Olvasási idő: 2 perc

Magyar napot tartunk a Sport2-n a Bundesliga-közvetítések kapcsán, hiszen előbb a Sallai Rolanddal felálló Freiburg müncheni vendégjátékát, majd pedig a Hertha BSC-RB Leipzig meccset közvetítjük, amelyen Dárdai Pál vezetőedző csapata fogadja a Gulácsi Péterrel a kapujában kiálló lipcseieket.

Bundesliga-rekordbeállítást szeretne megakadályozni a Freiburg a Bayern München otthonában. A bajorok zsinórban 14 hazai sikernél tartanak az SCF ellen, a 15-ös csúcshoz (Bayern-Wolfsburg) már csak a szombati diadal hiányzik. Hogy mi lehet biztató a Freiburg számára? Talán az, hogy Niko Kovac edzőként még nyeretlen ellene (4 meccs, 2 pont), illetve, hogy a remek őszt futó Thiago hiányzik a címvédőtől. Minden más a Bayern mellett szól… A Freiburgnak hosszú a sérültlistája (Petersen, Gondorf, Niederlechner, Abrashi, Borrello, Stanko és Kübler biztosan nem játszhat, Gulde, Sallai Roland és Waldschmidt sorsa pedig a kezdés előtt dől el), Lewandowskinak nagyon megy ellene (12 mérkőzés, 13 gól), és azért a Bayern is észhez tért, zsinórban (idegenben!) aratott négy győzelemmel várja a partit.

„Be akarjuk húzni az ötödik győzelmet is, hogy a bajnokságban elöl maradjunk – jelentette ki Niko Kovac. – Az AEK elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre, illetve a Dortmund elleni bajnokira való tekintettel fontos a sikerélmény. Győzelmekkel lehet növelni az önbizalmat.”

Az önbizalommal a nap másik tévés meccsén biztosan nem lesz gond, hiszen az öt tétmérkőzés óta veretlen Hertha a kilenc csata óta veretlen RB Leipziget fogadja. Ha pedig úgy tetszik, akkor az élvonal második legkevesebb gólt kapó együttese látja vendégül a legjobb védelműt. Mondjuk, a két csapat közös múltjt ismerve, meglepő lenne a kevés gólos találkozó: az eddigi négy Bundesliga-mérkőzésükön 20 gól esett, azaz átlagosan 18 percente találtak a kapuba a felek.

„Nagy esélyünk van otthon nyerni – fogalmazott az Olimpiai stadionban ebben a szezonban még veretlen Hertha mestere, Dárdai Pál. – Az eddig megszerzett pontjainkat egy hármassal szeretnénk bearanyozni. A srácok nagyon koncentráltak és motiváltak, nagyon jó érzésem van…” Ralf Rangnick, a Leipzig szakvezetőjének szavai: „A Hertha ebben a szezonban egy másik arcát mutatja, mint az előzőekben: gólveszélyes, nagy tempójú futballt játszik. Ettől még egyértelmű, hogy nyerni akarunk. De azt is tudjuk, hogy a Hertha hazai mérlege remek az élcsapatok ellen. Szoros csata lesz.”

Kétségtelen, a Hertha a nagyok mumusa, az idén a címvédő Bayernt, a legutóbbi ezüstérmes Schalkét és az újra erőre kapó Mönchengladbachot megverte, legutóbb pedig Dortmundban kétszeri hátrányból ikszelt.

A Sport2-n 15:30-tól a Bayern München-Freiburg, 18:30-tól pedig a Hertha BSC-RB Leipzig találkozót közvetítjük élőben.