Mannheimi vízválasztó a Veszprémnek • SportTV

Mannheimi vízválasztó a Veszprémnek

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 21. 09:41    
Olvasási idő: < 1 perc

A 3. és az 5. helyezett csap össze az A-és a D-csoportban is a Bajnokok Ligája 9. fordulójának hétközi versenynapán. Minket természetesen az A-csoporté érdekel, mert annak az 5.-je, a Telekom Veszprém látogat a 3. Rhein-Neckar Löwen otthonába...

A német együttes két napja, hétfőn este súlyos vereséget szenvedett a Bundesligában, a bajnoki csúcsrangadón, a címvédő és listavezető, százszázalékos Flensburgtól 27–20-ra kapott ki. Ez különösen fájdalmas azután, hogy az idénykezdő német Szuperkupán augusztusban éppen hét góllal meg tudta verni a nagy riválist. Az RN 127. BL-mérkőzésén 70. győzelmére készül.
A Veszprém viszont szombaton hárommeccses vereségsorozatát zárta le, és szeretne visszavágni ellenfelének a hazai 29–28-as vereségért. A csapatok örök kupamérlege a bakonyiaknak kedvez – lásd alant keretes írásunkban.
A nehéz helyzetéből kikecmergőben lévő Telekom ha legyőzi vendéglátóját felzárkózik ellenfele és a tavalyi győztes Vardar Szkopje mellé, a 10 pontosok táborába. Ellenkező esetben viszont a „bomba biztosnak” tetsző ötödik hely is veszélybe kerül, ha a feltörekvő Meskov Breszt otthon ”elkapja” a szeszélyesen teljesítő Vardart.
A David Davis-féle koncepció beérésének kezdetét jelenthetné egy bravúrgyőzelem. Különös tekintettel a Löwen idei makulátlan hazai mérlegére a BL-ben…

Sport1 18:30 Rhein-Neckar Löwen–Telekom Veszprém KC férfi kézilabda BL, A-csoport (kommentátor: Petur András, szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András,  szakkommentátor: Pásztor István)