Vidi: utolsó sansz a 32-be jutásra • SportTV

Vidi: utolsó sansz a 32-be jutásra

Sport TV avatar Sport TV 2018. 12. 13. 09:39    
Olvasási idő: < 1 perc

Elérkezett az El-csoportkör utolsó játéknapja, s megtörténik, amire nagyon kevesen számítottak a főtábla sorsolásakor: a MOL Vidi FC-nek még mindig van esélye a kieséses szakaszba, a legjobb 32 közé jutásra.

Igaz a fehérvári csapat sorsa nem csak saját kezében van. A legegyszerúbben úgy fogalmazható meg a kiindulás, hogy a Vidinek több pontot kell szerenie a Groupama Arénában az eddig hibátlan, mind az öt mérkőzését megnyerő Chelsea ellen, mint amennyit a BATE tud elvinni Szalonikiből a PAOK-tól. A megfogalmazásban benne van, hogy pontot KELL szereznie, hiszen ha alulmarad, bármely eredmény Szalonikiben az ott küzdő két fél egyikét juttatja tovább (hazai siker a görögöket, döntetlen vagy vendéggyőzelem a fehéroroszokat).

Marko Nikolics edző és játékosai persze bíznak a csodaszerű sikerben. Arra alapoznak, hogy a londoni sztárcsapat nem minden klasszisjátékosával érkezett Magyarországra, a teljesség igénye nélkül hiányzik az utazó keretből a világbajnok N’Golo Kanté, az ezüstérmes Mateo Kovacic,  a bronzérmes Eden Hazard, az elődöntős Gary Cahill és az Afrika-kupa-győztes Victor Moses is. Ugyanakkor aligha lehet tartalékosnak nevezni egy olyan alakulatot, amelyben például két világbajnok és BL-győztes, Cesc Fabregas és Pedro valamint az ugyancsak vb-győztes Olivier Giroud, netán a korábbi Európa-liga, illetve UEFA-kupa-győztes David Luiz vagy Willian helyet kap.
A két együttes egyaránt 2–0-val melegített a találkozóra, csak míg a Chelsea ennyire győzte az addig  veretlen bajnoki címvédő Manchester Cityt a Premier League-ben, addig a Vidi ennyire kapott ki a Megyeri úton az Újpesttől.

Szóval várjuk, vágyjuk a csodát, amely kell is ahhoz, hogy az Európa-liga 2009–10-es első kiírása óta első ízben továbbjusson a csoportkörből egy magyar együttes. Sok országnak, közte Fehéroroszországnak, Ciprusnak és Kazahsztánnak is sikerült már ez a bravúr – miért ne sikerülhetne egyszer már Magyarországnak is?…

Kapcsolódó

AZ EL-CSOPORTKÖR 6. NAPJÁNAK MÉRKŐZÉSEI

A-csoport: AEK Larnaca–Leverkusen, Ludogorec–Zürich, 21:00
B-csoport: RB Leipzig–Rosenborg, Celtic–Salzburg, 21:00
C-csoport: Köbenhavn–Bordeaux, Slavia Praha–Zenit, 21:00
D-csoport: S. Trnava–Fenerbahce, D. Zagreb–Anderlecht, 21:00
E-csoport: Sporting CP–Vorszkla, Arsenal–Qarabag, 21:00
F-csoport: Dudelange–Betis, Olympiakosz–Milan, 21:00
G-csoport: Villarreal–Szpartak Moszkva, Rapid Wien–Rangers, 18:55
H-csoport: O. Marseille–Apollon L., Lazio–E. Frankfurt, 18:55
I-csoport: Besiktas–Malmö, Gent–Sarpsborg, 18:55
J-csoport: Sevilla–Krasznodar, Akhisarspor–Standard Liege, 18:55
K-csoport: Rennes–Asztana, Dinamo Kijev–Jablonec, 18:55
L-csoport: MOL Vidi–Chelsea 18:55 (Sport1), PAOK–BATE Boriszov, 18:55

Sport1 18:00  felvezető műsor; 18:45 MOL Vidi FC–Chelsea FC Európa-liga L-csoportmérkőzés (kommentátor: Petur András, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Bekő Balázs, Nyilasi Tibor és Puhl Sándor); 23:00 összefoglaló a nap mérkőzéseiről (műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Mészáros Ábel, kommentátor: Gyulai Miklós és Kassai-Tóth Csaba)