LeBron és Lonzo csodát tett • SportTV

LeBron és Lonzo csodát tett

Szabó Máté avatar Szabó Máté 2018. 12. 16. 14:13    
Olvasási idő: 2 perc

Az NBA történetében nyolcadik alkalommal, és legutóbb 11 éve fordult elő az, hogy egy csapat két játékosa is tripla-duplát érjen el. Tegnap este a Lakersből LeBron James és Lonzo Ball volt a tettes a Charlotte Hornets ellen.

Nem kell túl sokat gondolkodni azon, miért nagy dolog az, hogy egy csapatból két játékos is olyan sokoldalúan játsszon, hogy mindketten tripla-duplát érjenek el. Az, hogy ketten is sok pontot dobnak és sok lepattanót szednek, az még rendben van, de hogy két játékos kezén is úgy fussanak át a támadások, hogy legalább 10-10 gólpassz összejöjjön, na az nem semmi. Pontosan ezért fordul elő nagyon ritkán ez az eset. Ezért egy kis történelmet láthatott az, aki látta a Charlotte Hornets-Los Angeles Lakers meccset, amit a Lakers 128-100-ra nyert meg.

Lonzo Ball és LeBron James is kezdőként lépett pályára, és mindketten összehozták a maguk tripla-dupláját. James 24 pont mellett 12 lepattanót és 11 gólpasszt, Ball 16 pontot és 10-10 lepattanót és gólpasszt íratott fel a statisztikai lapra.

Ez két dolog miért is fontos, egyrészt, mert az egyébként irányítóhoz képest szokatlanul sokoldalú játékra képes Lonzo Ballt sokat féltették attól, hogy LeBron James mellett nem tud majd kiteljesedni, és nem tesz jót neki, hogy a liga személyiségben és játékban is legdominánsabb játékosa a csapattársa lesz. Ez a meccs viszont ékes bizonyítéka volt annak, hogy nem a levegőbe beszél James, amikor szépeket mond Ballról, és hogy tényleg meg tudnak ők férni a pályán együtt. Ha pedig működik az üzlet, 30 pont körüli különbséggel is tudnak idegenben nyerni. Ettől függetlenül az tény marad, hogy Ball számai ebben a szezonban eddig jelentősen elmaradnak a tavalyi szezon mutatóihoz képest.

Másrészt, mert sokkal több mint szökőévente jön ugyanis össze két játékosnak, hogy egyszerre játsszanak ilyen jól. Legutóbb 11 éve volt rá példa, akkor a csúcson lévő Jason Kidd és Vince Carter villant, aranysárga-lilában pedig egyszer, 1982-ben Magic Johnson és Kareem Abdul-Jabbar hozott össze ilyen meccset.

Akik már megcsinálták:

  • 2007: Vince Carter és Jason Kidd (New Jersey Nets)
  • 1989: Michael Jordan és Scottie Pippen (Chicago Bulls)
  • 1987: Larry Bird és Robert Parish (Boston Celtics)
  • 1982: Kareem Abdul-Jabbar és Magic Johnson (Los Angeles Lakers)
  • 1969: Art Harris és Lenny Wilkens (Seattle Supersonics)
  • 1964: Donnie Butcher és Ray Scott (Detroit Pistons)
  • 1962: Bucky Buckhorn és Oscar Robertson (Cincinnati Royals)

Elég pazar névsor, na!