A BVB, Bayern duó újabb akadályvétele • SportTV

A BVB, Bayern duó újabb akadályvétele

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 09. 13:57    
Olvasási idő: 2 perc

Szombaton a bajnoki címre hajtó duó (igaz, jelenleg a Gladbach a második, de a fő üldözőnek továbbra is a rekordbajnok számít...) külön versenyére koncentrálunk a Bundesligában. Mindketten hazai pályán szerepelnek, egy-egy, az idényt hozzájuk hasonlóan a BL-ben kezdő együttes, a Hoffenheim és a Schalke ellen.

James befejeli az FCB vezető gólját a Schalkének szeptemberben Gelsenkirchenben (Fotó: Getty Images)

DORTMUND–HOFFENHEIM  

Előbb a listavezető BVB lép pályára, amely győzelem esetén tízpontosra(!) hizlalhatja előnyét – legalább három órára… Lucien Favre együttesét továbbra is példátlan sérüléshullám tizedeli, de eddig vitézül állja a megpróbáltatásokat. Kivéve persze a hétközi kiesést a DFB-kupából, amely nem esett jól a csapatnak, de azért nem uralja el a kétségbeesés. Maga a mester távol marad a találkozótól, kiújuló bronchitise miatt a hét közepi programjaiból le kellett mondania a svájci edzőkonferencián való részvételt, és nem jelenhetett meg a meccs hivatalos sajtótájékoztatóján sem. Ezen Michael Zorc képviselte a klubvezetőséget, aki nevetve nyugtatta meg az újságírókat: „nyugi, nem keresünk új edzőt, nem kell kutakodniuk”…
A kupameccsen könnyebb sérülést szenvedő Reus „biztonsági okokból” nem játszik, fontosabb, hogy fitt legyen a Spurs elleni BL-nyolcaddöntőre. Így Götze kezd majd, esetleg a szupercsere, Pacio Alcácer lesz a pályán a kezdő sípszókor.

A Hoffenheim játékosainak és szurkolóinak a lelkét a két együttes legutóbbi meccsének 1–1-es, de talán még jobban az előző idényvégi találkozónak az emléke melengeti: ez utóbbin Sinsheimben a 3–1-es győzelem a bajnoki bronzérmet és a klubhistória első BL-indulását jelentette a kék-fehéreknek. Szalai Ádám az előzetes összeállításvariáció szerint (kicker.de) nem lesz a kezdőben, Nagelsmann mester a Joelinton, Kramaric támadó duóval kezd, de Ádám bármikor is lép pályára, veszélyt jelent az ellenfelek kapujára.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-MÉRLEG (DOR–HOFF)

ÖSSZESEN: 21 mérkőzés, 8 Dortmund-győzelem, 8 döntetlen, 5 Hoffenheim-győzelem/ 31–28-as gólkülönbség
DORTMUNDBAN: 10–6–3–1/ 17–10
A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Sinsheimben 1–1 (az ősszel), Dortmundban 2–1 (a 2017–18. évi idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (az összes tétmeccsen): Pierre-Erick Aubameyang 7, ill. Vedad Ibisevic és Sejad Salihovic 4-4 gól.

BAYERN–SCHALKE

A rekordbajnok is megszenvedett a kupában, de legalább a hosszabbításban kiküzdötte a negyeddöntőbe jutást Coman hosszabbításbeli közeli fejesével. Neuer kapus kézsérülése miatt továbbra sem állhat Niko Kovac rendelkezésére, állandó helyettese, Ulreich kezd a kapuban. A védelem közepén a mester továbbra is a Hummels, Süle kettősnek szavaz bizalmat, a világbajnok Boateng a cserepadon kezd az Allianz Arenában. A két veterán szélső közül Ribéry a kezdőcsapatban kap helyet, Robben még a tartalékok közé sem nevezhető, hosszabb edzéskihagyása miatt. A középpályán a remek formában lévő Goretzka lehet a nyerőember, mellette a technikás Thiago kezd az erőteljes Javi Martínez helyett.
A vendégeknél Nasztaszics vádliproblémái miatt a cserepadon kezd, Konopljanka is ott van az induló 11-ben, amelynek Uth lesz az egyszemélyes csatársora.  A kupafordulót a gelsenkircheni csapat is sikerrel vette, mi több, a Düsseldorf elleni 4–1-es sikere a nyolcaddöntő legnagyobb különbségű győzelme volt. A Schalke legutóbb közel tíz esztendeje, 2009 áprilisában tudta elvinni a három bajnoki pontot Münchenből. Ennek az eredménynek a megismétlődése egyszersmind  szinte lehetetlenné tenné a bajorok sorozatban hetedik bajnoki címének a megszerzését…

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-MÉRLEG (BAY–S04)

ÖSSZESEN: 97 mérkőzés, 51 Bayern-győzelem, 28 döntetlen, 18 Schalke-győzelem/ 203–103-as gólkülönbség
MÖNCHENBEN: 48–33–9–6/ 123–40
A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Gelsenkirchenben 2–0 (az ősszel), Münchenben 2–1 (a 2017–18. évi idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (az összes tétmeccsen): Gerd Müller 21, ill. Klaus Fischer 10 gól.

BUNDESLIGA, 21. forduló. Sport1 15:30 BV Borussia Dortmund­–TSG Hoffenheim 1899  (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba); Sport1 18:30 FC Bayern München–FC Schalke 04 (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)