Egy legenda távozik a ketrecből • SportTV

Egy legenda távozik a ketrecből

2019. 02. 20. 22:01    
Olvasási idő: < 1 perc

Kanadai médiaértesülések szerint minden idők talán legnagyobb MMA-harcosa, Georges St-Pierre csütörtökön bejelenti a visszavonulását.

Habib Nurmagomedov még megpróbálta visszacsábítani az oktagonba Georges St-Pierre-t, de nem járt szerencsével. A váltósúlyt hosszú ideig nemhogy uraló, de egyenesen terrorizáló GSP az év végén szívesen megverekedett volna a szupersztár Conor McGregort is elintéző Habibbal, de a meccset nem sikerült tető alá hozni, így a kanadai veterán csütörtökön Montrealban bejelenti a visszavonulását – jelentette elsőként az RDS nevű, francia nyelvű sporthálózat, majd a hírt az ESPN forrásai is megerősítették.

„Láttam, hogy Habib azt írta, novemberben megküzdene velem. Nagyon büszkévé tett. Sajnos azonban vannak olyan döntések, amelyek nem rajtunk múlnak” – mondta St-Pierre. A 26-2-es mérlegű legenda legutóbb 2017 novemberében, a UFC 217 keretében bunyózott, amikor is Michael Bisping legyőzésével megkaparintotta a középsúlyú övet. Ha összejött volna a Nurmagomedov elleni találkozó, és még nyert is volna GSP, akkor első harcosként lett volna három súlycsoportban is világbajnok, hiszen azt a csatát a könnyűsúlyú övért rendezték volna.

St-Pierre 2002 januárjában mutatkozott be az MMA-ban, 2003-ban tökéletes, 5-0-s rekorddal lépett be a UFC kötelékébe. A szervezet váltósúlyú övét 2006-ban szerezte meg, aztán a következő meccsen (amit a UFC története egyik legjobb mérkőzésének tartanak) el is veszítette Matt Serra ellen. A következő évben visszavágott, majd sorozatban kilencedik, 2013-as címvédéséig regnált. Jóllehet Johny Hendricks legyőzése után hivatalosan nem vonult vissza, de egy négyéves pihenőt csak beiktatott, és mindössze Bisping legyőzésekor tért vissza az oktagonba.