Frankfurti csodatrió a milánói betonvédelem ellen • SportTV

Frankfurti csodatrió a milánói betonvédelem ellen

Sport TV avatar Sport TV 2019. 03. 07. 09:49    
Olvasási idő: 2 perc

Három olyan párosítás van az Európa-liga nyolcaddöntő párharcaiban, amelyeken egykori kupagyőztesek csapnak össze. Mi ezek közül választottunk az Eintracht Frankfurt–Internazionale párviadalt, amelyben ez egykori UEFA-kupa (az El jogelődje) 1980. évi győztese küzd meg az 3-szoros BEK-/BL-győztes, ugyancsak 3-szoros UEFA-kupa-birtokos Internazionaléval.

A frankfurti szupertrió, Sebastien Haller, Ante Rebic és Luka Jovics mi mást tehetne: éppen gólt ünnepel (Fotó: Getty Images)

Noha mindkét együttes az európai klubkupák „alapító tagja” – mindketten részt vettek  az első, 1955-től 1958-ig tartó VVK-kiírásban – , a németeknek már 9 olasz, az olaszoknak 13 német ellenfelük volt azóta, egymással először küzdenek meg Európában.
A nyolcaddöntőbe is eltérő úton kerültek be. A Frankfurt egyikeként a veretlen csoportelsők egyikeként jutott el a harminckettő közé, s egyedüliként őrizte meg ezt a státusát, mivel a donecki 2–2 után hazai pályán 4–1-re legázolta az ukrán Sahtart. Az Inter a BL-ből „szállt alá”. mivel csoportjában csak a 3. helyen végzett a Barcelona és Tottenham Hotspur mögött. A 32 között aztán oda-vissza megverte a Rapid Wient (1–0, 4–0). Mind a két eredménypár jellemző is a két együttesre. Az Eintracht 23 góllal az egész 48 csapatos El-főtábla (plusz a 8 „csatlakozó”) legeredményesebb együttesének bizonyult, az Inter pedig a 8 kupamérkőzésén (6 BL, 2 El) összesen 7 gólt kapott csupán, azaz 1 alatti a meccsenkénti kapottgólátlaga.
Azaz kissé leegyszerűsítve a frankfurtiak szuper csatársora és az olaszok betonvédelme harcol meg egymással, legalábbis az első találkozón a Commerzbank Arenában (bocsánat, UEFA: az Frankfurt Stadionban…)
Előbbire nehezen találják a jelzőket még a találékony német zsurnaliszták sem. A német, szerb, horvát trió, azaz a Haller, Jovics, Rebic hármas nemcsak a Bundesligában termeli rendületlenül a gólokat, hanem a 23 El-találatből is nem kevesebb mint 12-t jegyez. S a bajnoksággal ellentétben a nemzetközi kupaszínpadon szinte mindig mindhárman kezdenek.
A németek egyébként ebben a naptári évben még veretlenek tétmeccseiken: 4 győzelem  mellett 5 döntetlent számlálnak, legutóbbi három találkozójukat kivétel nélkül megnyerték. A milánóiak azért nem ilyen jók: nekik is volt ugyan február elejétől egy négyes győzelmi szériájuk (két bajnoki és a Rapid elleni két El-találkozón), ám a legutóbbi két meccsen a Serie A-ban Firenzében remiztek (3–3), Cagliariban pedig vereséget szenvedtek (1–2).
Jó előjel a kék-feketéknek, hogy az argentin gólzsák Icardi és Spalletti edző viszálya rendeződni látszik, valamint a horvát vb-ezüstérmes Perisic (50. eurokupameccsét játszhatja Frankfurtban) is egyre jobb formában szerepel.
Szoros találkozó ígérkezik elsőre, könnyen meglehet, hogy a továbbjutást eldöntő csata nem ez lesz, hanem a jövő csütörtöki visszavágó a San Siróban.

(Természetesen nem maradhat el a mérkőzés előtt a szokásos felvezető műsor és későn este a forduló összes meccsének összefoglalója sem.)

Kapcsolódó

AZ EL-JÁTÉKNAP MÉRKŐZÉSEI (03. 07.)

18:55:
NK Dinamo Zagreb–SL Benfica
SG Eintracht Frankfurt–FC Internazionale (Sport1 17:45)
Stade Rennes–Arsenal FC
FC Sevilla–Slavia Praha
21:00:
Chelsea FC–Dinamo Kijev
SSC Napoli–FC Salzburg
Valencia CF–FK Krasznodar
FK Zenit–Villarreal CF

EURÓPA-LIGA. Nyolcaddöntő, első mérkőzés. 18:00 a játéknap ajánlóműsora,  18:45 SG Eintracht Frankfurt–FC Internazionale (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Petur András, szakértő: Hajdu Attila, Nyilasi Tibor és Puhl Sándor); 23:00 a nap összefoglalója (műsorvezető: Petur András)