Dortmund-Bayern 9-2 • SportTV

Dortmund-Bayern 9-2

2019. 03. 31. 11:51    
Olvasási idő: < 1 perc

Újra a finisben döntött el meccset a Borussia Dortmund, amely a 90. percben vagy annál később immár kilenc gólt szerzett a 2018-2019-es Bundesliga-idényben. Paco Alcacer ezek közül egymaga ötöt vállalt, ami új német élvonalbeli csúcs a műfajban.

„A csapat nem hagyatkozhat erre. Ennyi dráma nem feltétlenül egészséges” – mondta a Dortmund-Wolfsburg mérkőzés lefújását követően némiképp feddőn Michael Zorc, a BVB vezetőedzője. Merthogy a fekete-sárgák a 2018-2019-es idényben egyáltalán nem meglepő módon, a 90. percben vagy azt követően találtak a kapuba és döntötték el a találkozót. A közvetítés egyik sztárjának bizonyuló galamb békésen táplálkozhatott és sétálgathatott a gyepen, a fiúk egyáltalán nem zavarták, egészen a 91. percig. Akkor Paco Alcacer szabadrúgásból, három perccel később akcióból volt eredményes, a Borussia pedig ezzel a két góllal visszavette a táblázat első helyét a Freiburgban ikszelő Bayern Münchentől.

A Dortmundnak a szombati volt a nyolcadik és a kilencedik gólja ebben az idényben a 90. percben vagy annál később, miközben a Bayern ugyanebben az időszakban összesen kettőre volt képes. A Borussia hat plusz pontot köszönhet a késői góloknak (az ősszel az Augsburg ellen, továbbá az előző két fordulóban a Hertha, valamint a Wolfsburg ellen is így lett az ikszből győzelem), a Bayern egyet sem.

Paco Alcacer egyéniben ráadásul Bundesliga-csúcsot is javított, hiszen egy idényen belül nála többször senki sem tudott betalálni a 90. percben vagy annál később. A csatár ötnél tart ezen a fronton, hiszen a Wolfsburg elleni duplája előtt már megszerezte „minden késői gólok atyját” (a sport1.de oldala fogalmazott így) az Augsburg ellen, valamint a Leverkusennek és a Freiburgnak is a legvégén talált be. Így aztán Ulf Kirsten elsirathat egy rekordot. Alcaceren kívül a dortmundiak közül még Marco Reus (háromszor), valamint Axel Witsel és Christian Pulisic (egyszer-egyszer) talált be a finisben.

A Dortmund-Wolfsburg mérkőzéssel a hétfő este a Sport1-en 19:30-tól adásba kerülő Germániában részletesen foglalkozunk.