Lesnar lelépett, jön a Cormier-Miocic 2 • SportTV

Lesnar lelépett, jön a Cormier-Miocic 2

2019. 05. 01. 06:13    
Olvasási idő: < 1 perc

Brock Lesnar visszavonult a UFC-től, így augusztusban Daniel Cormier az általa korábban egyszer már legyőzött Stipe Miocic ellen védheti meg a nehézsúlyú világbajnoki övét.

Eldőlt, hogy nem Brock Lesnar ellen védheti meg a nehézsúlyú bajnoki címét a UFC-ben Daniel Cormier: a korábban szintén világbajnok Lesnar ugyanis közölte Dana White-tal, a szervezet elnökével, hogy „végzett az MMA-val”. A jelenleg inkább a pankrációban jeleskedő, a WWE-ben szupersztár Lesnar a 2016 júliusában rendezett UFC 200 óta nem lépett az oktagonba, ráadásul az a meccse is balhés volt. Jóllehet egyhangú döntéssel megverte Mark Huntot, a meccs eredményét később no contestre változtatták, mert a győztes kétszer is megbukott a doppingellenőrzésen.

White nem sokat szomorkodott a döntés miatt, hanem bejelentette, Cormier szinte bizonyosan Stipe Miocic ellen védheti meg az övét, méghozzá augusztus 17-én Anaheimben. A felek szóban már megegyeztek, mindketten megerősítették, csak az aláírásuk hiányzik a papírokról.

A nemrég még a visszavonulás gondolatával foglalkozó Cormier (22-1) és Miocic (18-3) egyszer már találkozott egymással, a UFC 226-on Cormier az első menetben kiütéssel ragadta el riválisától a koronát. Miocic előtte zsinórban háromszor védte meg az övét, ezzel ő a súlycsoport csúcstartója.