Flensburg: egyről a kettőre? • SportTV

Flensburg: egyről a kettőre?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 09. 18. 06:49    
Olvasási idő: < 1 perc

A hagyományokhoz híven ebben az idényben is vannak, lesznek hétközi mérkőzések a férfi kézilabda BL-bn. A 2. fordulóban a két magasabb csoportban (A-, B-) egyetlen ilyenre kerül sor: a Bundesliga bajnoka fogadja a norvég aranyérmest.

FH-győzelmi ünneplés Celjében az első BL-találkozó után. Lesz-e "ismétlése" szerdán este a Flens Arenában? (Fotó: sg-flensburg-handewitt.de)

Az első körben ellentétes eredményt értek el. Az összesen 9-szeres bajnok, az elmúlt 8 kiírásban egyaránt aranyat szerző Elverum odahaza szenvedett súlyosnak mondható, tízgólos (34–24) vereséget északi rangadón a dán Aalborgtól. Ezzel szemben a Flensburg szűk, egygólos győzelemmel (25–24) térhetett haza Celjéből, a szlovén aranyérmes csarnokából.
Ami a hazai terepet illeti a Flensburg ha nem is olyan szenzációsan tajtolt, mint tavaly, de hárompontos hátránya nem számít behozhatatlannak, hiszen 29 játéknap még hátravan a Bundesligából. A REMA-1000 Ligaen nevű norvég bajnokságban az Elverum két győzelemmel nyitott, előbb idegenben 28–27-re verte meg a Haldent, majd otthon 33–25-re győzött a Runar Sandefjord ellen. Ezzel egyike a három százszázalékos együttesnek a 12 csapatos élvonalban.
A közelmúltbeli BL-múltjukat tekintve a német bajnok a 2016–17-es kiírás óta két negyeddöntős szereplést követően legutóbb a csoportkörben ragadt, az Elverum mindhárom évben a C- illetve D- csoportban harmadik-negyedik helyeket szerzett, azaz nem léphetett tovább. Egymás ellen még nem játszottak az eurokupákban, ez lesz az első mérkőzésük. Legutóbb az Elverum német ellenféllel nyolc éve találkozott, amikor a KEK negyeddöntőjében oda-vissza vesztett a Gummersbach ellem.
A Flensburgnak van a legtöbb norvég játékosa – persze az Elverumot nem számítva – az egész A-csoportban, jelenleg Magnus Röd, Göran Johannessen, Magnus Jördal és Torbjörn Bergerud szerepel a keretében a skandináv kézilabdások közül.

FÉRFI KÉZILABDA BL, 2. forduló. Sport1 19:00 SG Flensburg-Handewitt–Elverum Handball (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila)