Sikerül-e harmadszor is a Fradi-bravúr? • SportTV

Sikerül-e harmadszor is a Fradi-bravúr?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 03. 08:39    
Olvasási idő: 2 perc

Nem lehet eltekinteni attól a ténytől, hogy az FTC ez idénybeli kupaszereplése nyitányán július 10-én és 17-én oda-vissza, Budapesten és Razgadban is legyőzte a sorozatban 8-szoros bolgár bajnok Ludogorecet a BL-selejtező első körében. A sors(olás) az EL-csoportkörben is egymás társaságába rendelte a két együttest, amelyek 77 napon belül így harmadszor is összecsapnak, ebből másodszor a Groupama Arénában.

A legutóbbi Fradi-gólöröm az Európa-ligában a Groupama Arénában, a Süduva ellen. Reméljük, csütörtök este már nem ez lesz a legutóbbi… (Fotó: Getty Images)

Egybehangzó szakmai vélemények szerint már a BL-selejtezőkörben is a bolgár csapat számított esélyesebbnek. Ám egyfelől az ellenfél laza – hogy ne írjunk nagyképűt – hozzáállása, valamint a Fradi lelkesesése , kiváló csapatmunkája és egy-két játékosának remek egyéni teljesítménye kétszer is eltüntette a látszólagos bolgár előnyt.

A kérdés, összejöhet-e ez harmadszor is. Az a két összecsapás mindkét együttesnek az idény legelejét jelentette, egyikük sem játszott még hazai bajnokit, csak a bolgárok voltak túl egy sikeres szuperkupa-meccsen. A Ludogorec viszont a második, hazai Fradi-meccs óta igencsak összeállt: 18 mérkőzést játszott le azóta a bajnokságban, az El-selejtezőben és főtáblán, ezekből  12-t megnyert, 6-ot remire adott, azaz veretlen szériában van. Ezen belül az legutóbbi hat találkozó (5 bajnoki, 1 El) mindegyike után győztesen vonulhatott le a pályáról, 15–2-es, igencsak imponáló összgólkülönbséggel.  Azaz igencsak kompakt az együttes, ráadásul vélhetőleg komoly motivációs erőt jelenthet játékosainak a hiúság, hogy a(z általuk is) gyengébbnek tartott Fraditól kikaptak, méghozzá kétszer is, s ezért „nemes bosszút” kell állniuk.

Valaki, akitől van oka tartani a Fradinak: Claudiu Keserü, a razgradiak román csatára bajnokin 9 meccsen 7, a nemzetközi kupákban 7 mérkőzésen 5 gólt szerzett az idényben (Fotó: Getty Images)

Ugyanakkor Szergej Rebrov és tanítványai is kiindulhatnak abból, ha már kétszer is – szerencsés körülmények között – sikerült a bravúr, miért ne jöhetne össze harmadszor is. Az FTC amúgy sem áll hadilábon a szerencsével ebben az idényben, jó néhány mérkőzését nyerte meg vagy mentette döntetlenre az utolsó tíz percben szerzett góllal vagy gólokkal, s nem minden esetben a nagy erőnléti fölény volt az egyenlítés vagy a fordítás oka…

Akik hisznek a „számok erejében”, azoknak ajánljuk alant, keretben olvasható ministatisztikánkat. A Fradi bolgárok elleni kupahistóriája során 5 ellenféllel mérkőzött meg hazai pályán, Budapest három stadionjában, s az öt találkozó mindegyikét megnyerte, 14 szerzett s csupán három kapott góllal. Ez az a sorozat, amely „folytatást kíván”. Úgy legyen!

Kapcsolódó

Az FTC eurokupa-eredményei bolgár klubok ellen

1968–69, BEK, 1. forduló: CSZKA Szófia 1:2 (idegenben), 4:1 (otthon)
1977–78, UEFA-kupa, 1. forduló: Marek Sztanke Dimitrov 0–3 (i), 2–0 (o)
1979–80, UEFA-kupa, 1. forduló: Lokomotív Szófia 0–3 (i), 2–0 (o)
1991–92, KEK, 1. forduló: Levszki Szófia 3–2 (i), 4–1 (o)
2019–20, BL, selejtező, 1. forduló: Ludogorec Razgrad 2–1 (o), 3–2 (i)
Összesítve: 10 mérkőzés, 7 győzelem, 3 vereség, 21–15-ös gólkülönbség

 

Sport1 18:00 a mérkőzés előzetese; Sport1 18:45 Ferencvárosi TC–Luogorec Razgrad El-csoportmérkőzés (kommentátor: Faragó Richard, riporter: Petur Andrés és Takács Rita, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Hajdu Attila, Kemenes Szabolcs, Nyilasi Tibor, Puhl Sándor és Vincze Ottó); Sport1 23:30 összefoglaló a nap 24 mérkőzéséről (kommentátor: Fülöp László és Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Puhl Sándor)

Kapcsolódó

Európa-liga, a csoportkör 2. játéknapjának programja 


16:50   Asztana (kazah)–Partizan (szerb), L-csoport
18:55   Feyenoord (holland)–Porto (portugál), Young Boys (svájci)–Rangers (skót), G-csoport
18:55   FERENCVÁROS–Ludogorec (bolgár) – Sport1 18:45, CSZKA Moszkva (orosz)– Espanyol (spanyol), H-csoport
18:55   Olekszandrija (ukrán)–Gent (belga), St.-Étienne (francia)–Wolfsburg (német),  I-csoport
18:55   I. Basaksehirspor (török)–Mönchengladbach (német), Wolfsberg (osztrák)–Roma (olasz), J-csoport
18:55   Besiktas (török)–Wolverhampton (angol), Braga (portugál)–Slovan Bratislava (szlovák), K-csoport
18:55   AZ (holland)–Manchester United (angol), L-csoport

21:00   Dudelange (luxemburgi)–Qarabag (azeri), Sevilla (spanyol)–APOEL (ciprusi),  A-csoport
21:00   Lugano (svájci)–Dinamo Kijev (ukrán), Malmö (svéd)–FC Köbenhavn (dán), B-csoport
21:00   Krasznodar (orosz)–Getafe (spanyol), Trabzonspor (török)–Basel (svájci), C-csoport
21:00 Rosenborg (norvég)–PSV (holland), Sporting CP (portugál)–LASK (osztrák), D-csoport
21:00   Celtic (skót)–CFR Cluj (román), Lazio (olasz)–Rennes (francia), E-csoport
21:00   Vitória Guimaraes (portugál)–E. Frankfurt (német), Arsenal (angol)–Standard Liege (belga), F-csoport