Eldőlt, ki nem lesz a Bayern vezetőedzője • SportTV

Eldőlt, ki nem lesz a Bayern vezetőedzője

2019. 12. 05. 20:19    
Olvasási idő: < 1 perc

Lapértesülések szerint eldőlt, hogy Mauricio Pochettino biztosan nem lesz a Bayern München vezetőedzője. Sem a télen, sem 2020 nyarán.

Még mindig nem dőlt el, hosszú távon kinek a gondjaira bízzák a Bayern Münchent, annyi viszont biztossá vált, hogy a jelöltek közül ki az, aki nem lesz a bajor gárda vezetőedzője. Lapértesülések szerint hiába volt Hasan Salihamidzic sportigazgató első számú „versenyzője” (ők ketten már Niko Kovac 2018-as kinevezése előtt kapcsolatban álltak egymással), nem Mauricio Pochettino lesz az új tréner. A Tottenhamtől néhány hete kirúgott argentin sem a télen, sem jövő nyáron nem költözik Münchenbe – több okból sem.

Egyrészt, a Bayern vezérkara továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy az új edző tudjon németül (a jelenleg ideiglenes megbízással dolgozó Hansi Flick, az Ajaxot vezető Erik ten Hag és a frissen „felvetett”, pillanatnyilag a PSG-nél dolgozó Thomas Tuchel megfelel a feltételnek!), Pochettino nem tud.  Az argentin esetében hiányolják, hogy a Spursnél töltött időszaka (2014-2019) alatt folyamatosan fejlődött volna a játékról alkotott filozófiája. Ráadásul Jupp Heynckes, aki 2013-ban legutóbb BL-t nyert a csapattal, szintén ellene, illetve Flick mellett foglalt állást, márpedig az ő szava még mindig számít. És ha ez nem lenne elég, Pochettino maga is inkább Angliában dolgozna, azt például nagyon figyeli, mi lesz Ole Gunnar Solskjaer sorsa a Manchester Unitednél.

A Sport TV élőben követi nyomon a Bundesliga 2019-2020-as idényének történéseit.