1,65 milliárdért vihető a Rockets • SportTV

1,65 milliárdért vihető a Rockets

2017. 07. 18. 17:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Meglepetésre Leslie Alexander tulajdonos úgy döntött, megválik a Houston Rockets kosárlabdacsapatától. Az eladással mindenképpen jól jár, mert a 24 éve 85 millió dollárért megvett franchise ma már milliárdos értéket képvisel.

Ha valakinek most van felesleges 1,65 milliárd dollárja, akkor vehet egy sokra hivatott, még a Golden State Warriors dominanciája közben is bajnokesélyes csapatot. Merthogy nagy meglepetésre most ennyiért elvihető a Houston Rockets csapata. Tad Brown elnök ugyanis bejelentette, Leslie Alexander tulajdonos eladásra kínálja fel a klubot, igaz, nem akar kapkodni.
A Houston Cronicle beszámolója szerint még Brownt is meglepte a tulaj döntése. Az elnök ugyanakkor cáfolta, hogy Alexander egészségügyi okokból válna meg a Rocketstől, igazából csak a megfelelő vevőre vár. „Rájött, hogy más szenvedélyek is vannak az életben, és hogy ennyi év után már bőven nyomokat tud hagyni a klub történetében” – magyarázta Brown.
Alexander 1993-ban 85 millió dollárért vette meg a Houstont. A Rockets a mögöttünk hagyott szezonban a San Antonio Spurs elleni főcsoport-elődöntőben maradt alul. A menedzsment a nyáron döbbenetes összegű (4 év, 228 millió dollár) szerződéssel magához láncolta James Hardent, valamint szerződtette a szupersztár Chris Pault.

(Sport TV)