Leonard csúcsot érő 19/19-e • SportTV

Leonard csúcsot érő 19/19-e

2017. 04. 18. 11:58    
Olvasási idő: < 1 perc

Kawhi Leonard 19/19-cel zárt a büntetővonalról a San Antonio Spurs–Memphis Grizzlies NBA-playoffmeccsen, a hibátlan büntetőzése csúcsbeállítás a rájátszásban.

Az, hogy a San Antonio Spurs kettőből kétszer átgyalogolt a Memphis Grizzlies csapatán az NBA-playoff első körben, szinte szóra sem érdemes. De azért a második, 96–82-es Spurs-győzelemmel záruló találkozó csak hozott egy NBA-rekordot. Kawhi Leonard ugyanis 19/19-cel teljesített a büntetővonalról, és amióta (1985–86) erről statisztikát vezetnek, hasonlóan sok dobásból csak Paul Pierce és Dirk Nowitzki tudott százszázalékos produkciót felmutatni rájátszásmeccsen. Leonardot egyébként jó büntetőzése egy karriercsúcshoz is hozzásegítette, a 37 dobott pontja ugyanis öttel több, mint az eddigi playoffrekordja.

A Spurs vezérének sok büntetője a másik oldalon kiverte a biztosítékot. David Fizdale, a Grizzlies edzője a meccs utáni sajtótájékoztatón az egyenlő bánásmód hiányára panaszkodott a játékvezetőket illetően. „Nem kapjuk meg a megérdemelt tiszteletet, csak azért, mert az olyan srácok, mint például Mike Conley nem csinálnak show-t. Ő egy klasszis és egyszerűen csak játszik” – háborgott a vezetőedző. Lehet benne valami, mert a Memphis összesen 15 bbüntetőt dobhatott, a vonalról csak egyet rontó San Antonio meg 32-t.

(Sport TV)