Dortmund-veréssel ünnepelték a hétszázadikat • SportTV

Dortmund-veréssel ünnepelték a hétszázadikat

2021. 02. 08. 16:13    
Olvasási idő: < 1 perc

A Freiburg a Dortmund elleni győzelemmel ünnepelte meg története 700. élvonalbeli bajnokiját.

Jóllehet a Freiburg-Dortmund bajnoki kapcsán a vendégek veresége miatt az első számú téma, hogy Edin Terzic kitöltheti-e a szezon végéig érvényes szerződését (az már egyre kevésbé valós alternatíva, hogy hosszú távon is ő legyen a BVB vezetőedzője), azért arról sem árt megemlékezni, hogy a Freiburg számára (Jochen Saier, a klub sportszakmai vezetője szavaival élve) „nagyon különleges nap volt” a szombati. Nem is elsősorban azért, mert a Freiburg 19 meccs után nyert ismét a Borussia ellen, nem is azért, mert Christian Streich vezetőedző 16 sikertelen nekifutás után először verte meg csapatával a Dortmundot, hanem azért, mert ezzel a 2-1-es diadallal tudta megünnepelni az SCF története 700. élvonalbeli bajnokiját.

„Nagyszerű, hogy a Freiburg eljutott 700 Bundesliga-mérkőzésig. Ráadásul úgy, hogy sok-sok évvel ezelőtt én is itt játszhattam. Akkoriban elképzelhetetlennek tűnt, hogy egyszer majd ennyi élvonalbeli mérkőzésünk lesz” – jegyezte meg nem kis büszkeséggel Streich.

Az 1993-as első feljutás óta a Freiburgnak a mostani már a 21. első osztályú szezonja. „Fantasztikus, ami ezzel a klubbal az elmúlt harminc évben történt. Ebben sok szenvedélyes, tettre kész és elkötelezett embernek volt része” – tette hozzá Streich, aki maga is beletartozik a helyi szűk elitbe. A Dortmund ellen már 273. alkalommal vezette csapatát a Bundesligában, de ezzel csak második a helyi örökrangsorban a 340 meccsig jutó Volker Finke mögött. Túlzás lenne azt állítani, hogy egymásnak adták a kilincset a trénerek a Breisgauban, hiszen kettőjükön kívül csak Robin Dutt, Marcus Sorg és a beteg Streichet kétszer helyettesítő Lars Vossler dolgozott itt vezetőedzőként.

A Sport1-en 19:30-tól élőben jelentkezünk a Germánia című Bundesliga-magazinnal, addig is, szavazzatok a 20. forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 20. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Ihlas Bebou (Hoffenheim) a Frankfurt ellen

0%

Sasa Kalajdzic (VfB Stuttgart) a Leverkusen ellen

0%

Florian Wirtz (Leverkusen) a VfB Stuttgart ellen

0%