A „legmagyarabb” nap a Rómain • SportTV

A „legmagyarabb” nap a Rómain

2021. 07. 15. 11:13    
Olvasási idő: 2 perc

Korábban azt írtuk, a kedd igazi „magyar nap” volt a Római Teniszakadémián, a Hungarian GP WTA 250-es tornán. Nos, ezt még lehetett fokozni: csütörtökön minden centerpályás meccsen szerepel magyar teniszező!

Jani Rékának a második kiemelt amerikai Collins ellen kellene helytállnia (Fotó: facebook.com)

A nap Jani Réka-Luca meccsével kezdődik a 2. kiemelt Danielle Collins ellen. A magyar lány 186. a világranglistán, a 2. kiemelt amerikai a 49., így meglehetősen egyértelműek az esélyek, de hát teniszben (de bármely más sportágban sem) a meglepetéset sosem lehet kizárni.

A második mérkőzést Gálfi Dalma (vlr.: 170.) vívja a kassai születésű szlovák Anna-Karolina Schmiedlovával (vlr.: 126.). Ők már szembe kerültek egymással, kétszer is, Egyesben 2017-ben az US Open selejtezőjében három szettben nyert a szlovák versenyző, idén Bolban pedig párosban szintén döntő játszmáig jutottak, abban Schmiedlová az ukrán Zavackával 10-5-re bizonyult jobbnak a Dalma és a belga Zimmermann alkotta duónál.

A harmadik mérkőzést a harmadik, egyesben még álló magyar, Udvardy Panna (vlr.: 204.) játssza  Aljakszandra Szasznoviccsal (vlr.: 86.), aki ellen Babos Tímea az első fordulóban 6:0, 2:0-s állásnál feladta a mérkőzést. Az esélyek éppen úgy egyértelműek, mint a másik két magyar teniszező meccsén, de a fentebb leírtak mindhárom találkozótra vonatkoztathatók.

Eredetileg is magyar páros mérkőzése volt tervezve az Asbóth Józsefről elnevezett centerpályán, ám sajnos Babos Timi sérülése még nem jött rendbe, így Janival alkotott párosuk játék nélkül feladta a negyeddöntőt a Bolsova, Korpatsch (spanyol, német) páros ellen. Mivel azonban még van teljesen és félig magyar páros is a versenyben, a záró találkozót a Gálfi Dalma, Bondár Anna duó játssza a Stollár Fanny, Mihaela Buzarnescu alkotta vegyes nemzetiségű párossal. Egy (fél?) magyar siker tehát garantálva van.

Este folytatjuk közvetésünket a newporti Hall of Fame Opően versenyről, az amerikai füves pályás bajnokságról. Két egyes találkozó megmutatását tervezzük, az elsőn az 1. kiemelt kazah Alekszandr Bublik (vlr.: 37.) küzd meg a tajvani Jason Junggal (vlr.: 163.), a másodikon a viadalon versenyben maradó legesélyesebb anerikai, Jack Sock (vlr.: 231.) csatázik a dél-afrikai, de az Államokban élő Kevin Andersonnal (vlr.: 133.). Koruknál fogva – előbbi 28, utóbbi már 35 esztendős – korábban már négyszer is megmérkőztek egymással még 2015-ben és 2017-ben, az összesítés 2–2, de először játszanak majd füvön, a korábbi meccseik közül egy salakon, három kemény pályán zajlott.

HUNGARIAN GRAND PRIX WTA 250-ES TORNA. Sport2 11:00  a nyolcaddöntő mérkőzései egyesben és egy páros negyeddöntő  (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Machán Róbert és Temesvári Andrea).
HALL OF FAME ATP 250-ES TORNA, Sport2 19:00 a nyolcaddöntő mérkőzései (kommentátor: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor: Köves Gábor).