Mourinho a Loki ellen kezdi a nemzetközi meccseket • SportTV

Mourinho a Loki ellen kezdi a nemzetközi meccseket

2021. 07. 25. 11:47    
Olvasási idő: 2 perc

Már megkezdte felkészülését új edzőjével, José Mourinhóval az AS Roma. Tesztmeccseit eddig hazai ellenféllel vívta, ez első nemzetközi felkészülési mérkőzésen az OTP Bank Liga újonca, a Debreceni VSC lesz az ellenfele.

José Mourinho nemzetközi meccsen először a DVSC ellen vezényli a Romát (Fotó: Getty Images)

Egy háromszoros nemzeti bajnok egy hétszeressel mérkőzik meg vasárnap koraeste Frosinonében. Félreértések elkerülése végett: a 3-szoros a Serie A triplázója, az AS Roma, a hétszeres a DVSC. Két évtizeddel ezelőtt még 3–0 lett volna a „címpárbaj” állása, az olasz főváros „farkasai” akkor még 1942 (edző: Schaffer Alfréd), 1983 (a következő évben BEK-döntőt vívott – és vesztett  – a bordó mezes együttes az Olimpicóban) és 2001 (ki ne emlékezne Batistutáékra?) volt a három bajnoki aranyév. A Loki viszont a 2005-ben szerezte meg az első magyar bajnoki címét és 2014-ben már a hetediket ünnepelhette!
Azóta sok víz lefolyt a Teverén, a római együttes háromszor is járt a BL-ben, 2018-ban az elődöntőig is eljutott, a hajdú-bihari csapat viszont tavaly kiesett a magyar élvonalból, az idén meg egyéves száműzetés után visszatért oda.
A Roma ezt megelőző tesztmeccsét szerdán játszotta a C-ligás Triestina ellen, a 49. percben szerzett Zlaewski-góllal nyert 1–0-ra. A DVSC  legutóbb a Tiszakécskét győzte le 3–1-re, a Loki góljait Ugrai, Bódi és Sós szerezte.
A rómaiaknak még két meccsük van a Serie A rajtjáig, a DVSC-nek ez az utolsó felkészülési találkozója a Honvéd elleni bajnoki start előtt.
Az olaszok egyetlen jelentős hiányzója a friss Európa-bajnok Leonardo Spinazzola, a kiváló balhátvédet Achilles-ín-szakadással meg kellett műteni. A debreceniek közül Kundrák Norbert szalagszakadást szenvedett, ezért nem állhat Huszti Szabolcs edző rendelkezésére, és Pávkovicsot is meg kellett műteni, ugyanaz az orvps operálta, mint a római balhátvédet.
A Roma a Montecatini (10–0), a Ternana (2-0) és a már említett Triestina  (1–0) elleni találkozón még gólt sem kapott, a legendásan jól védekező csapatokat formáló portugál edzőfejedelem látszik, Rómában is már az elején sokat törődik gárdája defenzív játékának megszervezésével.
Az olaszok kezdőcsapatában néhány kevésbé ismert játékos is szerepel majd, de olyan klasszisok játékát is megcsodálhatják a Sport1 nézői, mint Lorenzo Pellegrini, Nicolo Zaniolo vagy a két veterán légiós csillag, az örmény Henrih Mhitarjan és a bosnyák Edin Dzeko. (Utóbbi az Eb után elbúcsúzott a válogatottságtól, de  klubjában még ennek az idénynek a végéig mindenképpen marad.)

Sport1 18:45  AS Roma–Debreceni VSC felkészülési mérkőzés (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Takács Rita, szakkommentátor: Várhidi Péter)

A Serie A küzdelmeit augusztustól a Sport TV csatornái közvetítik.