Allegri Trap és Lippi örökébe lép • SportTV

Allegri Trap és Lippi örökébe lép

2021. 10. 27. 14:12    
Olvasási idő: < 1 perc

A Sassuolo ellen ülhet 200. alkalommal Serie A-mérkőzésen a Juventus kispadján Massimiliano Allegri.

„A Sassuolo elleni mérkőzés sokkal bonyolultabb lesz, mint az Internazionale elleni. Nem villogni kell, hanem nyerni, különben az Inter elleni döntetlen értelmetlenné válik” – vezette fel a Sassuolo elleni mérkőzést Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője. Akinek azonban nem csupán a múlt heti iksz „megerősítése”, hanem egy jubileum miatt is fontos lehet a szerda kora esti találkozó. Marcello Lippi és Giovanni Trapattoni után ugyanis „Max” lehet a harmadik, aki 200 bajnokit tud le a torinói sztárcsapat kispadján. Ráadásul az évfordulót ugyanúgy északon ünnepelheti, ahogyan az első élvonalbeli juvés meccsét is. Merthogy 2014 nyarán a Chievo otthonában Biraghi öngóljával elért 1–0-s sikerrel kezdődött az első osztályú pályafutása a „zebráknál”.

Lippihez és Traphoz hasonlóan Allegri is egyszer már elhagyta az „Öreg Hölgyet”, ő speciel most nyáron tért vissza, hogy a többé-kevésbé elbaltázott Sarri- és Pirlo-kísérlet után visszavezesse a csapatot Olaszország csúcsára. Európa más lapra tartozik, ott 1996 óta nem járt a gárda, most sem esélyes, ott azért nagyobb a türelem. De a scudetto muszáj, még ha a mostani meccs előtt 13 pont is a hátránya a Milannal szemben. De 2015-16-ban egyszer már tett csodát lehetetlen helyzetből…

A két nagy előd közül egyébként Trapattoni a visszatérése után már nem nyert scudettót, Lippi viszont kettőt is, alighanem utóbbi útja szimpatikusabb Allegrinek. A feladat nem könnyű, hiszen amikor elment, Ronaldo-függő együttest hagyott hátra, most pedig egy olyat vett át, amely vezérét és góllövőjét keresi. Harminc gólos támadó nincs a keretben, így Max inkább a közös teherviselésre apellál, amelyben Dybala, Morata és Chiesa járhat elöl.

A Sport2-n 18:15-től élőben közvetítjük a Juventus–Sassuolo olasz bajnokit.