Folytassa, Tatabánya! • SportTV

Folytassa, Tatabánya!

2021. 11. 23. 13:41    
Olvasási idő: < 1 perc

A második esztendőben megtört a jég: a Grundos Tatabánya a Schaffhausen elleni hazai győzelemmel megtörte nyeretlenségét az EHF-kupa örökébe tavaly belépő Európa-ligában. A „kék tigrisek” a negyedik napon az észak-macedóniai Bitolában lépnek pályára.

Győri Mátyás a tatabányaiak jelenlegi első számú gólfelelőse manapság (Fotó: tatabanyahandball.com)

A hazai Peliszter a három eddigi fordulóban mindhárom fél eredményből elért egyet, így csak egy ponttal előzi meg a Tatabányát. Mésként fpgalmazva: egy bravúrgyőzelemmel a Grundfos újabb hellyel léphetne előre, már a negyedikre. „Idegenben nagyon nehéz nyerni. Amennyire tudtunk – videofelvételek alapján – igyekeztünk felkészülni a ellenfelünkből és mindent meg fogunk tenni a pályán, hogy bebizonyítsuk az elmúlt 3 mérkőzés sikerei megérdemeltek voltak. A házigazdáknak több »magyar kötődése« is van. Elég, ha Székely Marcit, a kapusukat említem, aki évekig erősítette a Bányászt. De rajta kívül is akad egy-két idegenlégiósuk, akik korábban az NB I-ben kézilabdáztak. Emellett igazoltak egy kubai átlövőt is. Az biztos, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, mert ellenfelünk rendkívül kemény együttes” – nyilatkozta a tatabányaiak klubhonlapján Sibalin Jakab másodedző.
A tatabányaiak elsősorban Győri Mátyás kiváló formájában bízhatnak, a kitűnő balátlövő a svájciak ellen és az FTC-vel játszott bajnokin is 10-10 gólt szerzett. Most megelégednénk 9-cel is – csak nyerjen a Tatabánya…

KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, csoportkör. Sport2 18:30 HCK Peliszter Bitola–Grundfos Tatabánya KC (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet)