Megmutatjuk az All-Star-draftot, ahol Kevin Durant nem választotta ki James Hardent • SportTV

Megmutatjuk az All-Star-draftot, ahol Kevin Durant nem választotta ki James Hardent

2022. 02. 11. 15:33    
Olvasási idő: 2 perc

Már csak napok kérdése, és érkezik az NBA 2022-es All-Star-hétvégéje, amiről két nap is élőben közvetít majd a Sport TV. Előtte azonban ma este megnézhetjük felvételről, hogyan választotta ki csapatait a két kapitány, LeBron James és Kevin Durant. Nem túl meglepő, hogy James Hardenért nem tett meg mindent Kevin Durant.

Amikor még minden rendben volt. (Fotó: Getty Images)

2018 óta funkcionálnak csapatkapitányként az All-Star-mérkőzésen azok a játékosok, akik a legtöbb szavazatot kapják a keleti, illetve a nyugati konferenciában. 2022-ben, akárcsak 2021-ben, LeBron James és Kevin Durant nyerte a voksolást, így ők állíthatják össze saját csapataikat. LeBron James a lebonyolítás 2018-as bevezetése óta minden évben csapatkapitány volt, és minden évben az ő csapata nyert. Durant az előző évhez hasonlóan ezúttal sem fog játszani sérülés miatt, a helyére LaMelo Ball került a keretbe, Jayson Tatum pedig a kezdők közé. Így 23 játékosból kellett választaniuk, és Durantnek mind az öt kezdőjátékosát draftolnia kellett.

Az egész procedúra legviccesebb helyzete az volt, amikor már csak ketten maradtak a 23 játékosból, James Harden és Rudy Gobert; Kevin Durantnek kellett kettejük közül választani, a másik nyilván James keretéhez csatlakozott. Ez egy nagyon vicces pármásodperces jelenet volt, amit most itt elspoilerezünk, de azt nem írjuk majd meg, hogyan néznek ki a teljes keretek:

Durant nem túl meglepő módon Rudy Gobertet választotta, és próbált nagyon diplomatikus lenni. Azzal indokolta a választását, hogy még egy kis tömegre van szüksége a csapatának, a belső védelmén szeretne erősíteni, hiszen a másik csapatban játszik például Giannis Anteteokounmpo és LeBron James is. Eközben LeBron James és a stúdióban helyet foglaló négyes, Charles Barkley, Shaquille O’Neal, Kenny Smith és Ernie Johnson majd megfullad a nevetéstől, James inkább elbújt a mappája mögé. Mert mindenki tudta, hogy azért nem akarja a csapatában látni Hardent, mert az kierőszakolta, hogy pár órával az adás előtt a Brooklyn Nets (ahol Kevin Duranttel csapattársak voltak) elcserélje őt a közvetlen riválisnak számító Philadelphia 76ershez Ben Simmonsért cserébe. Harden 2021-ben csatlakozott a Netshez, hogy Kevin Duranttel és Kyrie Irvinggel nagy hármast alkotva a bajnoki címre törjenek, ez azonban nem jött nekik össze, összesen 16 alkalommal léptek pályára hárman együtt az elmúlt picivel több, mint egy évben…

A Sport2 pénteken 19 órától képernyőre tűzi felvételről az egész draftot, látjuk, hogyan állnak össze a szupercsapatok, és természetesen az Inside the NBA csapata sem hagyhatta szó nélkül a Nets és a Sixers megacseréjét, és meg is kérdezték róla Durantet. Az esemény kommentátora Haraszti Ádám lesz. Rögtön utána a 2021-es NBA-döntő visszavágója is képernyőre kerül, a Phoenix Suns fogadta a Milwaukee Buckst.

NBA All-Star Draft Show: február 11., péntek 19:00, Sport2 (felv.)

Phoenix Suns – Milwaukee Bucks: február 11., péntek 20:00, Sport2 (felv.)

A hétvége további NBA-s programja:

Alley-oop: február 12., szombat 22:00; Sport1 (élő)

Portland TrailBlazers – New York Knicks: február 12., szombat 23:00; Sport1 (élő)

NBA Action: február 13., vasárnap 12:00; Sport2

Boston Celtics – Atlanta Hawks: február 13., vasárnap 20:00; Sport1 (élő)

 

Ami a jövő hétvégi All-Star-gálát illeti: a szombati és vasárnapi napot is élőben közvetítjük

NBA Skills Challenge: február 20., vasárnap 2:00, Sport1 (élő); 10:45, Sport1 (felv.)

Alley-oop: február 20., vasárnap 22:30, Sport1 (élő)

All-Star-mérkőzés: február 21., hétfő 2:00, Sport1 (élő); 17:00, Sport2 (felv.)