Tatabánya: még él a (halvány) remény • SportTV

Tatabánya: még él a (halvány) remény

2022. 03. 01. 18:05    
Olvasási idő: 2 perc

A Grundfos Tatabánya a csoportmásodik szlovén Eurofarmot fogadja az utolsó előtti játéknapon az Európa-liga D-csoportjában. A gyenge rajt után még pislákol egy halvány reménysugár a továbbjutásra, mindenesetre „alapként” le kell győzni a vendégcsapatot, amelytől Szlovéniában 13 gólos vereséget szenvedett korábban a kék tigrisek együttese…

Lukas Urban nagyon bízik a szurkolók támogatásában (Fotó: tatabanyahandball.com)

TATABÁNYA–PELISZTER

A Peliszter a második helyen áll az Európa-liga D-csoportjában, de még nem végleges a helye a nyolcaddöntőben. Véglegesítheti azonban, ha legalább egy pontot szerez Tatabányán, vagy az AEK nem győzi le a Sportingot.
A Tatabányának még van elvileg vékonyka esélye, de ahhoz mindkét hátralévő mérkőzését meg kell nyernie és több más eredmények is számára kedvezően kell alakulnia. A két csapat az előző kiírásban is azonos csoportban szerepelt, akkor a szlovénok kettős győzelmet arattak. Ugyanez történt a mostani kiírás fordított párosításában novemberben is, akkor Bitolában a hazai együttes 33–20-as, nagy különbségű verést mért a kék tigrisekre.
Egyértelműen a segítségünkre lesznek majd a szurkolók, azonban nem számíthatunk könnyű találkozóra a Peliszter ellen. A nézők csodálatosan buzdítanak minket minden mérkőzésen és biztos vagyok benne, hogy ők lesznek a nyolcadik játékos holnap” – nyilatkozta a tatabányai honlapnak a szurkolók „részvételére” irányuló kérdésre a szlovák balátlövő Lukas Urban, a csapat egyik erőssége, aki eddig 8 gólt szerzett az idény eddigi hat El-mérkőzésén.

PLOCK–TATRAN

Az A-csoportban a Plock szeretne az élen maradni, miután megelőzte a múlt héten az addig vezető Füchse Berlint. A lengyel és a német csapat holtversenyben áll, 14 ponttal, ha az eperjesiek vesztenek, lemondhatnak a nyolcaddöntőről.
Niko Mindigia, a Plock irányítója: „Akkor kell játzanunk velük, mikor sok a sérültjük, Mégis azt gondolom, a keddi meccs nagyon kemény lesz, nagyon oda kell figyelnünk végig az egész találkozón, hogy folytatni tudjuk dinamikus játékunkat. Fordított pályaválasztással a múlt héten játszottak Eperjesen, amikor a vendégek 15–10 után egy 8–0-s rohammal döntötték el a két pont sorsát, hogy aztán pihenhessenek egy kicsit a biztos győzelem tudatában.
Marek Gernát, az eperjesiek másodedzője: „Roppant nehéz mérkőzésünk lesz a Wislával, az elsőn csak 15 gólt engedtek nekünk összesen otthon. Remélem, most éhesebben játszanak a játékosaink a győzelemre és több gólt tudunk dobni, mint otthon.”
A Plock 32–16-ra győzte le legutóbb a Tarnówot, s egymást követő negyedik győzelmével fellépett a bajnoki táblázat második helyére, a Kielce mögé.

FÉRFI EURÓPA-LIGA, csoportkör. Sport1 18.30: Grundfos Tatabánya KC–Eurofarm Peliszter (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Deli Rita és Pásztor István); Sport1 20:30 Wisla Orlen Plock–Tatran Presov (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Deli Rita)