Bondár „bosszút állhat” Gálfiért • SportTV

Bondár „bosszút állhat” Gálfiért

2022. 07. 13. 10:26    
Olvasási idő: 2 perc

A hét magyar főtáblás indulóból csak egy maradt szerdára a Hungarian Grand Prix WTA 250-es tenisztornán. Az az egy, mostani éljátékosunk Bondár Anna görög játékossal meccsel a nyolcaddöntőért, aki kedden Gálfi Dalmát búcsúztatta az első fordulóban.

Bondár Anna, a magyar éljátékos szerdán már a negyeddöntőért játszik (Kép: Wikipedia)

Három mérkőzés maradt a játéknapra az első körből, ebből kettő alkotja a centerpálya programjának első felét. Mindkettőnek lesz cseh résztvevője. Az elsőben Katerina Siniaková (a világranglistán 93.), aki az ukrán Anhelika Kalininával (vlr.: 39.), a verseny elsőkiemeltjével mérkőzik. Eddig egyszer találkoztak, három éve, azt a csatát az z ukrán lány nyerte meg három játszmában. Siniaková egyébként inkább párosban jó, eddigi 19 WTA-győzelméből  csak kettő született egyesben.
A második párban láthatjuk  a viadal első kiemeltjét, az ugyancsak cseh Barbora Krejcikovát (17.), aki akínai Vang Hszi-jüvel (vlr.: 102.) találkozik. Eddik két meccset váltottak WTA-tornán , mindjdkétszer Ausztráliában küzdöttek meg. Négy éve Burnie-ben első fprdulós meccsen a kínai győzött döntő szettben, idén viszont a melbourne-i Grand Slam-tornán Krejciková nyert simán 6:2, 6:3-ra.
A harmadik párosítás a centerpályán már második fordulós, azaz a negyeddöntőért folyó csata lesz, az ukrán Katerina Baindl (vlr.: 138.) és az olasz Martina Trevisan (vlr.: 26.) között. Noha már már nagy különbség alakult ki a világranglistán az olasz lány javára, eddigi egyetlen neccsükt négy éve Moszkvában Baindl (akkor még lánynevé, Kozlovaként) bizonyult jobbnak 6:3, 6:4-re. Az ukrán asszonyka márjátszott itt a Rómain az első körben, Babos Tímeát győzte le, 6:4, 6:3-ra.
A nap utolsó mérkőzésen az egyetlen versenyben maradt magyar,  Bondár Anna (vlr.: 53.) játszik a görög Deszpina Papamihail (vlr.:195.) ellen.  A 142 helynyi különbség látszólag könnyú mérkőzést sugall, de hát Gálfi Dalma is több mint százzal jobbvolt tegnap, mégis a görög győzött két játszmában, egy rövidítésben eldőlőben és egy simában. A két versenyző egyébként már kétszer találkozott korábban. Négy éve Bastadban egy ITF-torna nyolcaddöntőjében Papamihail nyert döntő játszmában, tavaly viszont a Buenos Aires-i 250-es WTA-torna negyeddöntőjéen Anna nyert szettveszteség nélkül, de szors csatában, 6:4, 7:5-re. Ez egyébként jó előjel is éljátékosunknak, mert azon a versenyen aratta első, eddig egyetlen WTA-tornagyőzelmét, a döntőben a francia Parryt legyőzve.

HUNGARIAN GRAND PRIX WTA 250-ES TORNA, Budapest, Római Teniszakadémia. Sport2 11-től: az első és a második forduló mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József és Fazekas Erzsébet, szakkommentátor: Machán Róbert és Köves Gábor)