Szerb–amerikai döntő a Hungarian GP-n • SportTV

Szerb–amerikai döntő a Hungarian GP-n

2022. 07. 17. 09:40    
Olvasási idő: < 1 perc

A nagyobb esélyesek sorra elhullottak, két 100 feletti világranglistás helyű játékos vívja a Hungarian GP WTA 250-es torna egyes döntőjét a Római Teniszakadémián.

Bernarda Pera első egyesbeli WTA-sikerére hajt (Fotó: wikipedia,com)

Mindketten álltak már sokkal jobban is a világrangsorban. A moszkvai születésű 29 esztendős Alekszandra Krunics volt már 39. is 2018 júniusában, a Zadarból elszármazott, amerikai színekben induló egy évvel fiatalabb vetélytársa, Bernarda Pera pedig az 59. volt 2000 márciusában. Különböző okokból visszaestek azóta, de a mai győztes a megszerzendő pontszámával alighanem visszajut a kéz számjegyű rangsoroltak közé, ezáltal alanyi jogon felkerül az US Open főtáblájára.
Korábban egyébként kétszer is megmérkőztek egymással. Mindkétszer Pera győzött, 2018-ban Kvangcsouban a negyeddöntőben döntő szett 6:4-re, tavaly a moszkvai torna első fordulójában egy rövidített és egy 6:3-as játszmában.
Krunicsnak eddig egyetlen WTA-tornagyőzelme van egyesben, 2018 júniusában s’Hertogenboschban a belga Flipkenst győzte le a döntőben három játszmában. Perának ez lesz pályafutása első WTA-döntője. Egyikük sem vesztett játszmát idén a Római-parton, a szerb a főtáblán négy találkozón, a horvát-amerikai plusz két selejtezős meccsen sem hagyott el játszmát ezen versenyen. Ez a dupla sorozat valamelyiküknél feltétlenül megszakad, ha mindkettejüknél, akkor döntő szettet is láthatunk vasárnap délután.
A torna 1996 óta íródó budapesti történetének (9 esztendőn át Bukarestben rendezték meg) szerb győztese már volt 2004-ben Jelena Jankovics személyében, amerikai játékos még nem vehette át a trófeát az egyes döntő után.
(A páros döntőt eredeti tervünkkel ellentétben, időpontváltoztatás miatt nem tudjuk közvetíteni.)

Este a Hall of Fame Open döntőjét is természetesen élőben mutatjuk a kazah Alekszandr Bublik (3. kiemelt) és az amerikai Maxime Chessy (4. kiemelt) részvételével, utóbbi a torna négyszeres bajnokát, John Isnert győzte le döntő játszmában az elődöntőben.

HUNGARIAN GRAND PRIX, WTA 250-es torna, Budapest. Sport2 14:45  Alekszandra Krunics–Bernarda Pera, az egyes döntő mérkőzése (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor és Machán Róbert).
HALL OF FAME OPEN ATP 500-as férfitorna, Newport. Sport2 20:30  Alekszandr Bublik–Maxime Cressy (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Machán Róbert).