Whitlock egyéniben is villan? • SportTV

Whitlock egyéniben is villan?

2022. 08. 20. 07:57    
Olvasási idő: 2 perc

Az Új-dél-walesi Masters Wollongongban csaknem „másolta” a koppenhágai tornát. Most másodszor fordulhatott volna elő ugyanis, hogy mind a 8 PDC-sztár megnyerte első fordulós meccsét. Ám egy fantasztikus rangadón, kiélezett csatában a csapat-vb „nyerő embere”, Simon Whitlock 6–4-re legyőzte a második kiemelt MVG-t – ezzel „csak” 7–1-re nyerte meg az első kört a PDC All Stars.

Mire megy Simon Whitlock az európai riválisokkal "odahaza"? (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A negyeddöntőben még marad a 6 nyert legig tartó formula, majd az elődöntőben 7, a fináléban 8 győztes játékig tart a küzdelem.
Az első találkozón Dimitri Van den Bergh és James Wade áll a tábla elé. Mindketten 6–3-ra nyerték meg első meccsüket, ám amíg az angol „végigsétált” három leg előnnyel a meccsén, addig a belga ripsz-ropsz 5–0-s előnybe került, aztán mintegy varázsütésre elbizonytalanodott, O’Donnell három egymást követő lehet is megnyert, sőt volt nyila az 5–4-hez is, de aztán győzött a rutin, azaz a fiatalabbként is sokkal több nagy versenyben edződő DVB.
A második mérkőzés a Gerwyn Price–Fallon Sherrock brit „házirangadó”. Először játszanak egymással – de másodszor kellene. Tavaly szeptemberben ugyanis a Nordic Mastersen, miután mindketten megnyerték skandináv ellenfelük elleni első csatájukat a sorsolási tábla alapján egymással kellett volna játszaniuk, de a walesi könyöksérülése miatt nem tudott kiállni és „Mrs Darts” játék nélkül ment tovább, majd óriási hátrányból fordítva megverte az akkor is leblokkoló Van den Berghet, első PDC-döntőjét elérve férfimezőnyben! (Ott aztán kikapott MVG-től, de döntő az döntő!)
A harmadik találkozóra Simon Whitlockot szólítják Joe Cullen ellenfeléül. Az angol ebben az évben végleg betört a világ élmezőnyébe. Ugyan „csak” 13. a világranglistán, ha nem két év keresetét vennék alapul, hanem csak egyét, az angol minden bizonnyal bent lenne a top 10-ben.
A záró meccs igazi csúcsrangadó Michael Smith és Jonny Clayton között. Az angol nagy küzdelemben kényszerítette megadásra Damon Hetát, aki tavalyelőtt éppen a World Series of Darts brisbane-i versenyén aratott győzelemmel tette ismertté nevét a dartsvilágban. Clayton pedig igencsak összpontosított, és magabiztosan vágott vissza (6–1) a múlt héten Queenslandben elszenvedett első körös vereségért az új-zélandi Haupai Puhának.
Így aztán még az is lehet, hogy mindkét ágon angol–walesi elődöntőt rendeznek Wollongongban. Az meg biztos, hogy már a negyeddöntőben érdekes csatákat láthat a a helyi publikum és a tévék előtt a dartsrajongók világszerte több milliós tábora.

WORLD SERIES OF DARTS, 5. állomás, New South Wales Masters Wollongong. Sport2 11:00 a negyeddöntő, az elődöntő és a finálé mérkőzése(i) (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)