Harc hat nyolcaddöntős helyért • SportTV

Harc hat nyolcaddöntős helyért

2022. 11. 14. 11:51    
Olvasási idő: < 1 perc

Az idei Grand Slam of Darts csoportkörének első felét fejezik be a wolverhamptoni Alderley Leisure Village-ben. Az A-D-csoportok nyolc helyéből kettő már két játéknap alatt elkelt, mindkettőt egy holland versenyző szerezte meg, a maradék hatért folyik a küzdelem hétfőn este.

A visszatérő deal sikerülőben: a népszerű Barney-ra hétfőn este továbbjutóként csak tét nélküli "bemutató meccs" vár az ifivilágbajnok Evettsszel (Fotó: Getty Images)

Az A-csoport első és utolsó helye már bizonyos, a visszetérési folyamat egyik csúcspontját elérő Raymond van Barneveld már megnyerte a négyest, az ifivilágbajnok Ted Evetts még játszik egy „bemutatót” Barneyval, aztán hazautazik és várhatkója z 5 ezer fontos utalását, amely a nyolc sereghajtónak jár a torna után. Az első kiemelt, háromszoros itteni bajnok Gerwyn Price-ra viszont egy kutya kemény ki-ki meccs vár Dave Chisnall-lal, a győztes marad versenyben.
A B-jelű kvartettben Danny Noppert áll a legjobban, 2 győzelemmel, a Fülöp-szigeteki újonc Carlos Pérez az utolsó, nyeretlenül. Ám ha Mensur Suljovic az utolsó körben megveri a hollandot és Simon Whitlock jobbnak bizonyul a filippínónál, hármas holtverseny alakul ki pontban fent, és a legkülönbség dönt a két továbbjutó helyről. Fordított eredmények esetén – Noppert legyőzi Suljovicot, Pérez pedig a csapatvilágbajnok ausztrált – alul alakul ki hármas holtverseny, amelyben ugyancsak a legkülönbség dönt a 2-4. helyezésről.
A C-csoport a B tükörképe, itt Michael Smith az első, Liza Ashton az utolsó, Joe Cullen és Ritchie Edhouse a két „esélyeső”. Itt is lehet „felső” és „alsó” holtverseny, mi több, ha Smith megveri Edhouse-t, Cullen meg a papírformának megfelelően Ashtont, akkor szépen sorba állnak, 3-2-1-0 győzelemmel az angolok, mert ez az egyik csoport, amelyben négy a sportág őshazáját képviselő dartsos kapott helyet. (Ez a variáció persze a B.ben is fennáll, ott is lehet szabályos a tabella Noppert-Whitlock-Suljovic-Pérez siorrendban.)
A D-csoport viszont az A tükre: Dirk van Duijvenbode csoportgyőztes, a cseh Adam Gawlas utolsó, az 5. kiemelt exvilágbajnok Rob Cross és a német Martin Schindler az „életben maradásért” játszik.
A két eddigi játéknap közös nevezője: mindkettőn csupán egy-egy 5–0-s söprés akadt. Remélhetőleg hétfőn is inkább a szoros, izgalmas küzdelmek lesznek többségben.

Kapcsolódó

Grand Slam of Darts 2022, a harmadik játéknap programja

Dirk van DUIJVENBODE (holland)–Adam GAWLAS (cseh), D-csoport
Raymond van BARNEVELD (holland)–Ted EVETTS (angol), A-csoport
Simon WHITLOCK (ausztrál)–Carlos PÉREZ (Fülöp-szigeteki), B-csoport
Danny NOPPERT (holland, 8. kiemelt)–Mensur SULJOVIC (osztrák), B-csoport
Gerwyn PRICE (walesi, 1.)–Dave CHISNALL (angol), A-csoport
Joe CULLEN (angol)–Lisa ASHTON (angol), C-csoport
Michael SMITH (angol, 4.)–Ritchie EDHOUSE (angol), C-csoport
Rob CROSS (angol, 5.)Martin SCHINDLER (német), D-csoport

GRAND SLAM OF DARTS, Wolverhampton. Sport1 20:00 a csoportkör 3. fordulója, A-D csoport  (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)