Hamiltonban zárul a World Masters alapszakasza • SportTV

Hamiltonban zárul a World Masters alapszakasza

2022. 08. 26. 08:46    
Olvasási idő: < 1 perc

A hamiltoni Globox Arenában zárul a nyári (persze: ott téli) háromversenyes ausztráliai-óceániai szakasza az idei World Series of Dartsnak. Pénteken a szokásos nyolcaddöntős rajtnap lesz, csak a szokottnál még korábban – egy időzónával keletebbre költözött a „dartscirkusz”…

Múlt héten Simon Whitlock volt az első kör egyetlen hazai győztese. Most az első kiemelt Dimitri Van den Berghet "veszélyezteti" az utolsó meccsen (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A lebonyolítás és a pénzdíjazás megegyezik az ausztráliai két versenyével. A PDC-s „világválogatott” összetétele pedig az előzőével, A „hazai” csapat viszont a színhellyel változik. Marad a térség három PDC Tour Card-tulajdonosa, a másik öt versenyzőből viszont Wollongongban négy ausztrál volt és egy új-zélandi, most éppen fordítva lesz az arány. Ráadásul az előző két versenyen szereplő, Queenslandban meglepetést is szerző  Haupai Puha kimarasd, másik négy igazán hazai – értsd: új-zélandi” dartsos kap alkalmat, hogy megmérkőzhessen a klasszisokkal.
S egy újabb, apró változás a kiemelésekban: Van den Bergh, Michael van Gerwen és  Michael Smith vezet, Gerwyn Price-t viszont a múlt héten döntőző James  Wade váltja.
Eddig csupán Koppenhágában zártak hibátlan első kört a PDC-klasszisok, elválik, sikerül-e ismételni vagy ismét lesz egy (vagy több) hibapont.
A két ausztrál szupersztár, s két csapatvilágbajnok közül Simon Whitlock a WSD idei egyetlen kétszeres helyszíngyőztesével, Dimitri Van den Berghgel mérkőzik meg, Damon Heta pedig a Wollongongban jól játszó, igaz az elődöntőben a későbbi győztes Claytontól 7–1-es hatalmas verést kapó Joe Cullennel csatázik. A többször is gyengélkedő egyetlen itteni nőversenyző Fallon Sherrock most az új-zélandi Kayden Milne ellen kezd és talán elhallgattatja a nagy „férfisoviniszta” hangokat, akik megkérdőjelezik a sorozaton részvételét.
Az első forduló és a szombati negyeddöntő meccseit hat, azelődöntőt hét, a finálét nyolc nyert legig játsszák.

Kapcsolódó

ÚJ-ZÉLANDI MASTERS, A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA


Jonny CLAYTON (walesi)–Mal CUMING (ausztrál)
Joe CULLEN (angol)–Damon HETA (ausztrál)
James WADE (angol, 4. kiemelt)–Gordon MATHERS (ausztrál)
Fallon SHERROCK (angol)–Kayden MILNE (új-zélandi)
Michael SMITH (angol, 3.)–Warren PERRY (új-zélandi)
Michael VAN GERWEN (holland, 2.)–Bernie SMITH (új-zélandi)
Gerwyn PRICE (walesi)–Ben ROBB (új-zélandi)
Dimitri VAN DEN BERGH (belga, 1.)–Simon WHITLOCK (ausztrál)

WORLD SERIES OF DARTS, 6. állomás, New Zealand Masters, Hamilton. Sport1 9:00 a nyolcaddöntő (1. forduló) mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)