Vége a Seattle Mariners átkának • SportTV

Vége a Seattle Mariners átkának

2022. 10. 01. 08:51    
Olvasási idő: < 1 perc

A Seattle Mariners 21 év után ismét bekerült az MLB rájátszásába, ezzel megszakadt az amerikai major sportok leghosszabb sorozata, ami a playoffnélküliséget illeti.

Új csapat került az amerikai major sportok szégyenpadjára, ami a rájátszásbeli szereplés nélkül töltött idények aktív sorozatát illeti. A Seattle Mariners baseballcsapata ugyanis az Oakland Athletics elleni 2-1-es sikerrel megkaparintotta az Amerikai Liga egyik wild cardját, és 21 év után ismét a rájátszásban szerepelhet. 2001-ben senki sem hitte volna, hogy ennyit kell várni a Seattle következő playoffos jelenésére, hiszen akkor a csapat ligarekord-beállítást jelentő 116 sikerrel zárta az alapszakaszt, és csak a főcsoportdöntőben kapott ki a New York Yankeestől, azóta viszont semmi sem jött össze neki.

Az idénre viszont beértek a prospectek, a 21 éves Julio Rodríguez újoncként elit outfielder lett (érdekesség, hogy a 2001-es playoffos gárdának is egy újonc, Szuzuki Icsiro volt az egyik vezére), a dobók közül főleg a másodéves Logan Gilbert „megy nagyot” (az Oakland ellen egyéni csúcsot jelentő nyolc inninget dobott, az utolsó 20 ütőből 18-at kiejtett), így jöhet a rájátszás. Az Athletics elleni sikert és a továbbjutást több mint tíz percig ünnepelte a publikum, de még egy órával azt követően, hogy Cal Raleigh bevágta a győzelmet érő home runt, tízezrek voltak a helyszínen.

A Seattle sikerét követően az amerikai major sportokban a Sacramento Kings kosárcsapata vár a leghosszabb ideje a playoffos szereplésre, immár 16 esztendeje zajlik nélküle az NBA legfontosabb szakasza. Az NHL-ben a Buffalo Sabres (11 év), az NFL-ben a New York Jets (11) szenved a leghosszabb ideje, míg az MLB-ben a Philadelphia Phillies (10) lépett a Mariners örökébe.

A Sport TV élőben követi nyomon az MLB 2022-es idényét.