Dániai kirándulás a 100% megőrzéséért • SportTV

Dániai kirándulás a 100% megőrzéséért

2022. 10. 05. 15:40    
Olvasási idő: < 1 perc

Két csapat hibátlan a férfi kézi BL csoportkörének harmadik játéknapja után: a 11-szeres kupagyőztes, címvédő Barca és a magyar rekordbajnok Veszprém. Utóbbi negyedik mérkőzését természetesen élőben láthatják nálunk szerdán este.

Andreas Nilsson még csak két gólnál jár az idei BL-ben., remélhetőleg Odensében rátesz még egyet-kettőt, ha kellő játékmennyiséget kap Momir Ilicstől (Fotó: handballveszprem.hu)

A  bakonyi klassziscsapat vezeti az A-csoportot, vendéglátója, a GOG az 5. helyen áll a táblázaton, 3 ponttal. A hazaiak edzője, Nicolej Krickau harcias hangot ütött meg a mérkőzés előtt: „Készek vagyunk az egész meccsen át küzdeni, mindent megteszünk a sikerért. Tudjuk, ha mindent megteszünk, esélyünk lehet a csoport bármelyik csapata ellen a pontszerzésre. A két csapat három évtizeddel ezelőtt, az akkor még létező KEK-ben mérkőzött meg egymással kétszer, méghozzá az elődöntőben. Veszprémben 26–21-es, Gudmében 24–19-es magyar győzelem született, a legeredményesebb magyar kézilabdás, Éles József a két találkozón 18 gólt lőtt a dánok kapujába. (Aztán a döntőben a Veszprém oda-vissza párbajban a német Milbertshofent is legyőzte, s elhódította története első európai trófeáját.)
Ebben az idényben a GOG volt az első csapat, amely 30 gól alatt ért el egy meccsen Plockban. Viszont eddig egyetlen ellenfél sem tudta a Telekomot 30 gól alatt tartani.

Mindkét együttes játszott a hét végén bajnokit, a veszprémiek 39–30-as győzelmet arattak a Gyöngyös fölött, és tartják ott is hibátlan mérlegüket –, a GOG viszont csúcsrangadót vesztett az Aalborg ellen (35–29).
„Nagyon boldogok vagyunk, hogy három győzelemmel kezdtünk a Bajnokok Ligájában. Mindig van hova fejlődni. A Bukarest ellen nem játszottunk olyan jól. Szerintem védekezésben, de leginkább támadásban kell fejlődnünk. Minden nap edzünk és mérkőzésről mérkőzésre jobbak szeretnénk lenni.  Nagyon dinamikus csapat a GOG, játékosai sokat futnak. Jó eredményeket értek el mostanában. Az igaz, hogy legutóbb kikaptak a Wisla Plocktól, ettől függetlenül veszélyesek, főleg hazai pályán. Vigyáznunk kell, mert gyorsan játszanak. Formába kell lendülnünk. Ha megtesszük, akkor meg lesz a lehetőségünk arra, hogy legyőzzük őket otthon. A védekezésünk és a kapusteljesítmény lesz a legfontosabb” – nyilatkozta a veszprémiek svéd klasszisa, Andreas Nilsson a klub honlapjának.

BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 4. forduló. Sport1 18:15 GOG–Telekom Veszprém KC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila)