Kettős dán-francia BL-derbi a férfiaknál • SportTV

Kettős dán-francia BL-derbi a férfiaknál

2023. 10. 18. 10:06    
Olvasási idő: 2 perc

Az EHF szereti a „nemzeti kettőzéseket” a Bajnokok Ligájában, férfi és női fronton egyaránt. Az ötödik körben a férfi A- és B-csoportban egyaránt a férfi szakágban nagyhatalomnak számító franciák és dánok egy-egy képviselője egymással meccsel – s mi nem maradhatunk le erről a páros csatáról.

Mikkel Hansen tavalyelőtt még a PSG klasszisaként tündökölt Kölnben, most honfitársaival Párizsba utazik a két BL-pontért... (Fotó: Getty Images)

GOG–MONTPELLIER (B-csoport)

A GOG három győzelemmel kezdte az idényt, ám legutóbb 38–30-ra kikapott Barcelonában. A Montpellier a Barca és a Veszprém elleni vereség után fordított a „lapjárásán”, és már négy pontja van a Plock és a Celje legyőzése után.
Ez az első találkozásuk lesz a nemzetközi kupaszíntéren. A GOG új szerzeménye, Aaron Mensing 30 góljával a BL második legjobb góllövője, a Montpellier két legeredményesebbje, Ahmed Hesam és Sebastian Larsson, valamint GOG-s csapattársa, Emil Madsen 11-gyel szerzett kevesebbet. Legutóbbi bajnokijukon ellentétes eredményt értek el, a franciák 25–23-ra verték meg a Nimes-et, a dánok 32–30-ra veszítettek a Nordsjaellandtól.
„Szinte tökéletesen kezdtük a Bajnokok Ligája-idényünket, és mindent megteszünk, hogy pontokat szerezzünk a Montpellier-től. Tisztában vagyunk vele, hogy a francia csapat is Európa legjobbjai közé tartozik, így jól kell védekeznünk és eredményesnek kell lennünk a kapujuk előtt, hogy megszerezzük nindkét pontot” – mondta az EHF BL-honlapjának Kasper Jörgensen, a GOG vezetőedzője.

PSG–AALBORG (A-csoport)

Négy forduló után a PSG 5 ponttal a csoportban a második, az Aalborg 5 ponttal a harmadik helyen áll. A múlt héten a francia csapat legyőzte a Pelisztert (31–26), míg az Aalborg megosztozott a pontokon Zágrábban (30–30). A két klub ötször játszott egymással európai kupasorozatokban: a PSG ötször, az Aalborg egyszer nyert – legutóbbi találkozójukon a 2021-es kölni elődöntőben. Ez lesz az első alkalom, hogy Mikkel Hansen Párizsba látogat az Aalborg csapatával, mivel 2012 és 2022 között a PSG-ben játszott.
A múlt hétvégén a PSG veretlen maradt a francia bajnokságban, legyőzve a Chartrest (34–27),  az Aalborg is megszerezte mindkét pontoz Skanderborgban (26–19).

„Az Aalborg csoportunk egyik legjobb csapata. Zágrábban döntetlenül zárnak, így újra nyerni akarnak. Kielcében is nyertek a nyitó fordulónan, így tudjuk, hogy idegenben nagyon jók. Számítunk majd a szurkolóinkra, akik tovább lendíthetnek minket, rengeteg energiát adnak nekünk” – vélekedett Luc Steins, a Paris Saint-Germain irányítója.
„Jó lesz újra a korábbi csapatom és csapattársaim ellen játszani. Bíznunk kell a saját képességeinkben és a játékunkban. Tisztán emlékszünk arra, amikor legutóbb az sorozat elődöntőjében találkoztunk velük, és tudjuk, hogy még egyszer meg tudjuk csinálni  a bravúrt” – bizakodott a másik irányító, Henrik Möllgaard.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, 5. forduló. Sport1 18:30 GOG–Montpellier Handball (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet); Sport1 20:30 Paris St. Germain-Handball–Aalborg Handbold (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, mindkét meccsen szakkommentátor-szakértő: Császár Gábor és Deli Rita)