A Veszprém őrizné hibátlanságát • SportTV

A Veszprém őrizné hibátlanságát

2023. 09. 28. 16:53    
Olvasási idő: 2 perc

A Veszprém Dániában hibátlanok csatájában őrizné meg a magáét, Franciaországban a korábbi dupla BL-győztes és a lengyel ezüstérmes első BL-pontjaira hajt az idényben.

Momir Ilics nagy csatára számít és győzelmet remél Odensében (Fotó: Getty Images)

GOG–VESZPRÉM

Mindkét csapat a forduló előtt abba a hetesbe tartozott, melynek tagjai két győzelemmel kezdték az idényt. Morten Olsen az előző körben 10 gólt dobott, hogy a GOG legyőzze a Plockot, a Veszprém pedig hátrányból fordítva vitte el minkét pontot Montpellier-ből. A GOG edzője, Mikkel Voigt tökéletesen kezdett, Ian Marko Fog utódaként. A dán együttes szerezte a legtöbb gólt a B-csoportban (68, összességébenn csak az Aalborgnak volt több a játéknap előtt, 72), a bakonyi együttes 66-nál jár. A két csapt tavaly is azpnos coportban volt, kölcsönösen idegenben lgyőzték a másikat, a GOG Veszprémben nyert 37–36-ra, a magyar rekordbajnok Dániában 31–30-ra. A dán bajnokságban a hazaiak csak második győzelmüket aratták az 5. versenynapon (37–35 Koldinfógban), a Veszprém nem játszott, de így is listavezető a K&H Ligában.
Nagyon jól kezdtük Bajnokok Ligáját az idényben, két meccsen két győzelemmel, és reméljük, hogy a Veszprém ellen is ezt a tendenciát folytatjuk, még akkor is, ha papíron vendégeink lehetnek a favoritok. Tavaly is kétszer találkoztunk a csoportkörben, ahol mindkét klub szoros meccseket nyert idegenben, és nyilvánvaló, hogy idén is reméljük, hogy megismételjük vagy nég sikeresebbek leszünk. A Veszprém minden poszton kiváló, de készen állunk a feladatra, és meggyőződésem, hogy az odensei és a tévé előtt nézők szoros meccs elé néznek, élvethető kézilabdával” – mondta Vooigt ező az EHF BL-honlapjának.
A site Momics Ilicset is idézi: „A GOG-nak nagyon jó csapata van, ehhez nem fér kétség, és az egyik legjobb
nak számít a gyors indításokban. Ehhez persze jó teljesítmény kell a kapusaiktól, ami jelentős előnyhöz juttathatja őket. Ezért létfontosságú, hogy a támadásunk jól működjön, és hogy a legtöbb lehetőségünket kihasználjuk. Ahhoz, hogy segítsünk magunknak a visszaállásban, gólt kell szereznünk – ilyen egyszerű. Minimálisra kell csökkentenünk a hibáinkat. A hibák és a gyors indítások kihasználása a GOG legnagyobb erőssége. Láthattuk a Kolding elleni meccsüket és a két győzelmüket a Bajnokok Ligájában, így egy eddig domináns és nagyon magabiztos csapattal állunk szemben. Pontosan ezért kell nagyon komolyan vennünk ezt a meccset”.

MONTPELLIER–PLOCK

Mindkét fél első pontaira hajt: a Montpellier a Barcától és a Veszprémtől, a Plock a Portótól és a GOG-tól kapott ki. Két szlovén játékmester (Skube/ Zarabec), két bosnyák játékos (Panic/Terzic) párhatca (is) várható a francia–lengyel összecsapáson, Egyetlenegyszer játszottak korábban a BL 2013–14-es selejtezőjében, mindketten nyertek otthon, de de a Plock többel – három gól különbséggel jutott a csúcsligába. Mindkét együttes nagy különségű sikerrel „melegített” a BL-csatára: a Plock a Gdanskot 31–20-ra, a Montpellier a Limoges-t 36–20-ra verte meg.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, 3. forduló. Sport1 18:00 GOG–Telekom Veszprém KC (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor); Sport1 20:45 Montpellier HandballWisla Orlen Plock (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Császár Gábor)
BUNDESLIGA. Sport1 22.30: Flensburg-Handewitt–Bergischer HC (kommentátor: Gyulai Miklós)