A Győr visszavágna • SportTV

A Győr visszavágna

2023. 01. 21. 17:06    
Olvasási idő: 2 perc

Három női kézilabdacsapatunk játszik az európai kupákban szombaton – valamennyiük központja a Dunántúlra esik. A győriek Metzben egyik legnehezebb BL-alapszakaszmeccsükre készülnek csoportjuk listavezetője ellen, az óváriak és a siófokiak hazai pályán fogadnak skandináv ellenfelet.

Linn Blohm, az ETO egyik "negyvenese" (Foto: gyorietokc.hu)

SIÓFOK–MOLDE (El, A-csoport)

A Dortmund elleni 27–24-es győzelem után a siófokian nagy önbizalommal vághatnak neki harmadik csoportmeccsüknek. A Molde ugyanakkor egy hete hazai pályán szenvedett súlyos vereséget a Besancontól 41–29-re. A norvégok legutóbbi bajnokijukon a REMA 1000-ligaenben is kikaptak 34–27-re a Romerike Ravenstől. A két csapat házi gólkirálya előkelő helyen áll a kupaösszesítésben is, Mona Obaildli 22 találattal az első, a balatoniak klasszisa, Tamara Navsar 16-tal holtversenyben a harmadik.
Érzelmes is lesz a találkozó egy kicsit, hiszen Tor Odvar Moen, a vendégek mestere 2019-ben az elődsorozat, az EHF-kupa győzelméig vezette a siófokiakat.
Nagyon nehéz meccsre számítok a Molde ellen. Szerencsére a hazai formánk sokkal jobb, mint az idegenbeli, így remélem számíthatunk rá. Tudjuk, hogy nagyon gyors és erős kézilabdát tudnak játszani, ezért készülünk erre. Ha szeretnénk egy kis esélyt a továbbjutásra, akkor ezt a meccset mindenképpen meg kell nyernünk” – idézte a siófoki edző, Uros Bregar szavait az EHF honlapja.

METZ–GYŐR (BL, B-csoport)

Gyakorlatilag ez a mérkőzés lesz a csoportrangadó, amely dönt az elsőségről. A Metz a csoportgyőzelemre és egyben a nyolcaddöntőben erőnyerő pozícióra hajt, az ötszörös BL-győztes magyar rekordbajnok pedig a Rapidot hátrahagyva tör a csoportgyőzelemre. Ha a francia csapat nyer, az lesz a 90. győzelme az elitligában 172 mérkőzés után, 69 vreséggel, 13 döntetlen mellett. Két csapat támadási hatékonysága közeli egymáshoz: a Metz 63.8, a Győr 64.2%-os eredményességnél tart a lövésszámához képest, a különbség csak annyi, hogy az Audi ETO tízzel több gólt szerzett (348–338). A franciák házi gólkirálya, Bruna de Paula, a brazil balátlövő 61-szer talált a kapuba. A győriektől három játékos is 40 gól felett jár (Ana Gros 46, Linn Blohm 42, Stine Oftedal 41). A meccs előtti utolsó hazai bajnokin a Metz 29–24-re legyőzte az El-résztvevő Neptunes de Nantes-ot, a Győr nem játszott a héten a hazai pontvadászaton.
Tudjuk, hogy ez egy nagy meccs, tudjuk, hogy megnyertük az első mérkőzést Győrben, de azt is tudjuk, hogy ez egy teljesen más meccs lesz. A győzelem már a múlté, és most, ha meg akarjuk nyerni a második meccset, ugyanezt kell tennünk. Mindannyian motiváltak vagyunk, szeretünk olyan nagyszerű csapatokban játszani, mint a Győr. Nem számít, ki áll előttünk, mindig győzni fogunk” – fogadkozott De Paula, a hazaiak brazil klasszisa.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA. Sport1 15:45 Siófoki KC–Molde Handbold (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 19:35 Motherson Mosonmagyaróvár KC–Ikast Handbold (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea)
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA. Sport1 17:45 Metz Handball–Győri Audi ETO KC (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea)