Sohasem látott mennyiségű magyar kézi BL-meccs a Sport1-en • SportTV

Sohasem látott mennyiségű magyar kézi BL-meccs a Sport1-en

2023. 06. 20. 17:27    
Olvasási idő: < 1 perc

Először a kézilabdázás történetében öt magyar csapat képviselheti Magyarországot a Bajnokok Ligájában. A férfiaknál a Veszprém és a Szeged, a nőknél a Győr, a Ferencváros és a Debrecen is főtáblás lesz a 2023-2024-es idényben. Mind az öt együttes mérkőzéseit a Sport1 közvetíti élőben.

A 2022-2023-as kézilabda kupaszezonban az Európa-ligában, az előttünk álló 2023-2024-es idényben pedig a Bajnokok Ligájában dől meg a magyar részvételi csúcs, ezzel együtt a Sport TV képernyőjére kerülő magyar érdekeltségű BL-mérkőzések száma.

Mondhatni, hagyomány, hogy a magyar bajnok mellett a férfiaknál és a nőknél is megkapja a szabadkártyát a bajnoki ezüstérmes, így esetünkben a szeptemberben startoló évadban a két bajnok, a Telekom Veszprém, illetve a Győri Audi ETO KC mellett az OTP Bank-Pick Szeged, valamint az FTC-Rail Cargo Hungaria is főtáblás lesz. Az viszont először fordul elő, hogy a hölgyeknél egy további magyar együttes is sikerrel pályázik a fennmaradó helyek egyikére: az EHF döntése értelmében a DVSC Schaeffler is tagja lesz a tizenhatos mezőnynek!

Forrás: twitter.com/ehfcl

A Lokinak biztosan lesz egy magyar riválisa is, hiszen a legutóbb a Final Fourban járt két zöld-fehér csapat ugyanabba a kalapba kerül a jövő keddi sorsoláson. Ahogyan az is biztos, hogy minden magyar alakulat találkozik legalább egy-egy dán, francia és román vetélytárssal, hiszen ezen nemzetek ugyanúgy legalább két csapatot adnak az elitbe, ahogyan Magyarország. (A dánok hozzánk hasonlóan hármat, hiszen az Európa-liga-győztes Ikast kérelmét is pozitívan bírálta el az EHF.)

A férfiaknál hazánk mellett Dániát, Németországot, Franciaországot és Lengyelországot képviseli két-két együttes. Ez összességében azt jelenti, hogy a két BL-ben Dánia és Magyarország a listavezető összesen öt-öt csapattal.

Forrás: twitter.com/ehfcl

A Sport TV minden magyar csapat minden mérkőzését élőben közvetíti, ez szerepléstől függően csaknem 100 találkozót is jelenthet. De már önmagában a 68 csoportmeccs is éppen annyi, amennyit a mieink a mögöttünk hagyott szezonban játszottak.