Lesz-e szebb november vége a Werdernek? • SportTV

Lesz-e szebb november vége a Werdernek?

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 25. 11:56    
Olvasási idő: < 1 perc

Az „európai hatba” visszavágyó Werder freiburgi vendégjátéka a délutáni Bundesliga-mérkőzésünk. (Este még felvételről megmutatjuk a fordulózáró Gladbach–Hannover meccset is.)

Két, élesen elkülönülő részre osztható a Werder szezonja: október végéig az egy, Stuttgart elleni kisiklástól eltekintve csak győzelmek (több) és döntetlenek (kevesebb) váltották egymást. Aztán Florian Kohfeldt együttese beleszaladt egy nagy hazai pofonba (2–6) a Leverkusen ellen, majd egy mainzi és egy gladbachi kudarcba is, közben azért kiütötte a negyedosztályú Weiche Flensburgot a kupából. (A bajnoki vesszőfutás szakmai elemzését elolvashatják honlapunkon Mészáros Ábel avatott „klaviatúrájából”.)  A fiatal német szakembernemzedék egyik frontemberének tehát adva van a feladat: lezárni a vereségsorozatot. Ha ez netán nem iksszel, hanem győzelemmel sikerül,  brémai együttes visszakerül a 6. helyre, amely az idény végén már Európa-liga főtáblát ér a Bundesligában.
A lecke nem egyszerű. A sajnos izomsérüléséből még nem felgyógyult Sallai nélkül felálló Freiburg ugyanis otthon bárkinek kemény ellenfele. Igaz, a legutóbbi meccsét a Fekete-erdei Stadionban elbukta a Mainz ellen (1–3), ám előtte le tudta győzni például a harmadik helyen álló, remek idényt futó Gladbachot is. Christian Streichnek  (Dárdai Pál után a Bundesliga második leghosszabb ideje jelenlegi klubját vezető mestere) nemcsak ifjú magyarja sérülése okoz gondokat, további 7 név sorakozik a maródiak listáján. A tervek szerint Lienhart visszatér a védelmi hármasba, Frantz váltja Gondorfot a középpályán, a csatársorba viszont visszatérve csak a cserepadról állhat be a korábbi állandó kezdő Petersen.
Mindenesetre a múlt eredményei jócskán elbillentik a vendég felé a mérleg nyelvét, a brámaiak több mint kétszer annyiszor nyertek a Fekete-erdőben, mint házigazdáik. Azaz az SCF-nek van „történelmi törlesztenivalója” a Werdernek…

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-ÖRÖKMÉRLEG (FRE–WER)

ÖSSZESEN: 36 mérkőzés, 9 Freiburg-győzelem, 6 döntetlen, 21 Werder-győzelem/ 47–82-es gólkülönbség
FREIBURGBAN: 18–5–2–11/ 21–40
A 2017–18. ÉVI IDÉNYBEN: Brémában 0–0, Freiburgban 1–0
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK: Harry Decheiver és Andreas Zeyer 4-4, ill. Claudio Pizarro 9 góllal

BUNDESLIGA, 12. forduló. Sport2 15:30  SC Freiburg–SV Werder Bremen (kommentátor: Méhes Gábor); Sport1 19:30 Borussia Mönchengladbach–Hannoverscher 96 SV (felv., kommentátor: Gyulai Miklós)