Utolsó esély a negyedik helyre • SportTV

Utolsó esély a negyedik helyre

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 20. 09:51    
Olvasási idő: < 1 perc

Hétközi, előrehozott mérkőzéssel kezdődik meg a férfi kézilabda BL csoportkörének utolsó előtti fordulója. Az A-csoportban a Rhein-Neckar Löwen a 2016-os győztes Vive Kielcét fogadja. A német klassziscsapatnak – amely idei mindkét mérkőzését elveszítette a csúcsligában – csak legalább háromgólos győzelemmel van esélye a csoport 4. helyének megszerzésére.

Groetzkitől a kielcei egy gólnál több kell, hogy társaival boldogan ünnepelhessen (Fotó: rhein-neckar-loewen.de)

„Az utolsó esély, hogy megcsípjük a negyedik helyet” – fogalmazott Patrick Groetzki, az „oroszlánok” balszélsője (nem mellesleg: junior-világbajnok és olimpiai bronzérmes játékos) a klub honlapján. A csapat valóban nincs jó helyzetben, ám zömmel magát okolhatja bajaiért. „A téli szünet után a két BL-vereség nagyon fájdalmas volt számunkra. A Szkopje ellen egész egyszerűen rosszul játszottunk, Bresztben meg nagy terheket raktunk magunkra, s nemigen tudtunk változtatni a játékunkon” – vallotta be a népszerű Johnny, aki nem hivatkozott a külső körülményekre, holott 48 órával a Minden elleni kemény Bundesliga-csata után, több ezer kilométeres utazást és kétórás időeltolódáshoz alkalmazkodást, két, szállodában eltöltött éjszakát követően tényleg nem volt egyszerű a fehéroroszországi BL-csata a német csapat játékosainak.

Ráadásul mivel szeptemberben 35–32-re kikaptak Lengyelországban, a kétpontos különbséget csak egy háromgólos győzelemmel (amelyben 31-nél nem kapnak több gólt) vagy egy még nagyobb különbségű sikerrel előzhetnék meg vendégeiket.
A két együttesnek matematikai esélye még van a harmadik helyre is, valóságos azonban kevés. Az utolsó körben ugyamis a Löwen Barcelonába megy a csoportelső Barcához, a Kielce pedig a bombaformában lévő csoportmásodik Telekom Veszprémet fogadja. A realitás tehát, hogy a negyedik helyért küzdenek meg szerdán este a SAP Arenában, és a vendégek némi helyzeti előnyben vannak. Groetzkinek és tásainak jelentős formajavulásra, minden képességük összeszedésére van szükségük arra, hogy megszerezzék hetedik győzelmüket is a csoportban az eddig már elszenvedett hét vereség mellé.

 

Kapcsolódó

BL-ÖRÖKMÉRLEG (LÖW–KLC)

Összesen: 14 mérkőzés, 5 Löwen-győzelem, 3 döntetlen, 6 Kielce-győzelem, 404–418-as gólkülönbség
Mannheimben: 6–3–2–1/175–172
Az első mérkőzés: 2009. 10. 8., RN Löwen–KS Vive Targi Kielce 29–29 (17–15), BL-csoportkör, B-csoport
A legutóbbi mérkőzés: 2018. 9. 22., PGE Vive Kielce–RN Löwen 35–32 (17–17), BL-csoportkör, A-csoport

 

Sport1 19:00 Rhein-Neckar Löwen–PGE Vive Kielce BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila)