McGregor visszavonul - blöff vagy valóság? • SportTV

McGregor visszavonul – blöff vagy valóság?

2019. 03. 26. 14:34    
Olvasási idő: 2 perc

Conor McGregor a Twitteren bejelentette a visszavonulását, ami legalább annyira tűnik blöffnek, mint amennyire komolynak.

Előre bocsátom: visszavonuló küzdősportolóról cikket írni nem könnyű, mert sokéves tapasztalat alapján nem egyet, nem kettőt kell egy-két év után okafogyottá tenni, aztán meg leporolni és előszedni, hogy már megint befejezte. A bokszoló Floyd Mayweather az iskolapélda, de mondjuk George Foremanre vagy Muhammad Alira sem lehet azt mondani, hogy elsőre kibírta volna a nyugdíjas létet.

Már csak ezek ismeretében is kétkedve fogadtam, amikor reggel megjelent a Twitteren Conor McGregor üzenete, amely szerint kész, ennyi, ő itt abbahagyja a ketrecharcot.

Rövid, önmagához képest meglepően visszafogott üzenet, azzal a szerény kéréssel, hogy igyanak az egészségére.

Ami furcsa, hogy ez néhány órával azt követően született meg, hogy a 30 éves McGregor Jimmy Fallon show-jában elismerte, tárgyal a UFC-ről egy júliusi meccsről. „Meglátjuk, mi lesz, sok a politikai szál. A küzdősportok világa őrült játék. De azt szeretném mondani a szurkolóimnak, hogy formában vagyok és készen állok” – jelentette ki az ír.

Azt gondolom, pár óra alatt csak akkor fordul egy emberrel ekkorát a világ, ha közben nem sikerül megegyezni, és McGregor úgy érzi, „helyzetben van”, és akár ilyen lépéssel is megzsarolhatja a UFC-t. Csakhogy a legutóbbi, Habib Nurmagomedov elleni mérkőzése óta változott a UFC üzletpolitikája. Azt a meccset még pay-per-view konstrukcióban adta el a szervezet (és döntötte meg 2,4 millió előfizetővel a csúcsát), néhány hete viszont megszűnt ez a klasszikus modell, és a UFC az Egyesült Államokban a nagy eseményeit az ESPN+ portál livestream-szolgáltatásán keresztül mutatja meg a nagyvilágnak. Márpedig az új, másfél milliárd dolláros ESPN-üzletnek köszönhetően a UFC sokkal kevésbé kiszolgáltatott (ha egyáltalán még az) McGregornak, mint korábban.

Ebből pedig az (is) következhet, hogy a UFC nem tett olyan magas ajánlatot, ami tetszett volna McGregornak, aki erre válaszul a közösségi médiát és a visszavonulást választotta. A közzétételre választott időpont (amerikai idő szerint kora reggel) is inkább az európai piacnak szólt, valamint annak, hogy az USA-ban később tudnak reagálni. Dana White, a UFC elnöke azért gyorsan reagált, és azt mondta, szerinte McGregornak megvan a pénze a visszavonuláshoz, a whiskey-je gyilkos, a mostani közleménye pedig hiteles.

Várjuk a következő menetet.