A csoportutolsó ellen is nyerni kell! • SportTV

A csoportutolsó ellen is nyerni kell!

2019. 07. 18. 08:59    
Olvasási idő: < 1 perc

A junior kézi vb harmadik napján a mi csapatunk is lejátssza második mérkőzését. Az ellenfél a C-csoport sereghajtója, Koszovó válogatottja, amely nyitó találkozóján hatgólos vereséget szenvedett a csoport és a torna egyik esélyesétől, Horvátországtól.

Máthé Dominik 9 góét szerzett Bahrein ellen, hasonlóban reménykedünk a Koszovó elleni találkozón is (Fotó: MTI)

A mieink viszont győzelemmel kezdték meg szereplésüket, az Ázsia-bajnoki bronzérmes Bahreint négy góllal sikerült felülmúlnunk. A támadójátékkal nagyjából elégedett lehet Gyurka János szövetségi edző és stábja, a védekezésen azonban jócskán van javítanivaló. Főleg a második félidő első húsz percében szinte minden támadásból gólt kaptunk az ázsiaiaktól – szerencsére elöl is folyamatos góltermeléssel sikerült tartani az akkor minimális, egy-két gólos előnyt. (A meccs rövid összefoglalóját ld. alant)

Főleg Máthé Dominik volt elemében, a balatonfüredi játékos végül csapatunk legeredményesebbjeként 9 gólig jutott a találkozón. A vége aztán +4 lett ide, a mérkőzés azonban jól megmutatta az együttes gyengéit.

„Mélyen tudásunk alatt teljesítettünk. Elsődleges célunk az volt, hogy mindenki kellő játékidőt kapjon, nem volt tervben, hogy a rutinos játékosaink ennyit szerepeljenek. A második félidőre megváltozott a védekezésünk és a koncentrációnk. A védekezés feszessége, ami meghatározza a játékunkat nem működött, nagyon siettettük a támadásvezetést, fegyelmezetlenek voltunk, magunkra húztuk az ellenfelet. Az volt a szerencsénk, hogy voltak olyan játékosaink, akik könnyűvé tették a támadásunkat, de nem ezt szerettük volna. Hiányoznak a cserék, második számú játékosainkból hiányzik a tapasztalat, sokszor túlizgulják a helyzetet” – nyilatkozta Gyurka János adásunkban.

Kicsit már a folytatásra kacsintva – talán nem korai még… – nézzük águnk másik csoportja, a D eddigi eredményeit. (A négy-négy továbbjutó csapat C1–D1, C2–D3, C3–D2, C4–D1 párosításban folytatja a nyolcaddöntőben.) A két északi együttes Izland és Dánia megnyerte eddigi mindkét meccsét, Németország és Norvégia 1-1 győzelemmel és vereséggel áll, a két dél-amerikai, Chile és Argentína még nem szerzett pontot. Ott pénteken izlandi–norvég, argentin–dán és német–chilei mérkőzést rendeznek a harmadik körben Pontevedrában.

Férfi junior kézilabda-vb. Sport1 19:45  Koszovó–Magyarország csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila)