Cormier: Jon Jones vagy nyugdíj • SportTV

Cormier: Jon Jones vagy nyugdíj

2019. 08. 13. 08:10    
Olvasási idő: < 1 perc

Könnyen elképzelhető, hogy magyar idő szerint vasárnap látjuk utoljára az oktagonban Daniel Cormiert, aki a Stipe Miocic elleni meccs után vagy teljessé teszi a Jon Jones elleni trilógiáját vagy visszavonul.

Szombaton a UFC 241 keretében rendezik meg a Daniel Cormier–Stipe Miocic nehézsúlyú címmeccset (ami visszavágó is egyben, hiszen tavaly júliusban előbbi az első menetben kiütötte riválisát), de Cormier ennél már előrébb tekint.

„Lehet, hogy ez lesz az utolsó mérkőzésem – mondta a címvédő az MMA Show című műsorban. – Megnyerem a meccset, aztán lássuk, mi történik. Az az igazság, hogy ha a szombati találkozó után visszavonulok, azzal meg tudok békülni. Rengeteget melóztam. A családom roppant izgatott, hogy adott esetben többet kaphat belőlem. Túl csábítónak tűnik a másik oldal. De azért egyelőre még a hétvégére összpontosítok.”

A legutóbb tavaly novemberben Derrick Lewist fojtással legyőző Cormier úgy tervezte, hogy a 40. születésnapján, márciusban visszavonul, de aztán a folytatás mellett döntött. Nem utolsósorban azért, hogy rendezhesse a Jon Jonesszal szembeni, még nyitva lévő számláját. És ez simán megváltoztathatja a mostani visszavonulási terveit is. Jones az oktagonban kétszer is megverte (egyszer pontozással, egyszer kiütéssel), a második sikerét azonban tiltott szerek használata miatt megsemmisítették, és Cormier visszakapta a félnehézsúlyú bajnoki címét.

Fotó: GETTYIMAGES

Egy esetleges harmadik meccsről Cormier ezt mondta: „Az én térfelemen pattog a labda. Én dönthetem el, mikor akarok megküzdeni Jon Jonesszal, vagy megengedem neki, hogy továbbra is olyan srácokkal küzdjön, mint Thiago Santos vagy Corey Anderson. Ha nagy pénzhez akar jutni, össze kell csapnunk egymással. Már csak ez az egy nagy meccs érdekel. most Stipe Miocic jön, és ha még egyszer harcolok, akkor Jones ellen. Más szóba sem jöhet.”

Cormier azt is jelezte, hogy ha összejön a csata, akkor arra félnehézsúlyban kerül sor, amiben Jones nem igazán hisz. Szerinte riválisa nem tud lefogyni nehézből félnehézsúlyba, ő pedig nem vált felfelé kategóriát, üzente a Twitteren.

A Sport1-en vasárnap hajnali négytől Anaheimből élőben közvetítjük a UFC 241-et.