Rangadóval kezdjük a KHL-t • SportTV

Rangadóval kezdjük a KHL-t

2019. 09. 02. 09:31    
Olvasási idő: 2 perc
KHL

A hivatalos nyitányon, a Nyitó Kupán az Avangard Omszk Moszkvában 3–1-es győzelemmel szépített kissé a Gagarin-kupa-döntőn elszenvedett söpréses vereség emlékét, a tulajdonképpeni szezonkezdetet mégis a hétfői féltucat mérkőzés jelenti a KHL alapszakaszában. Mi a kétszeres Gagarin-kupa-győztes és háromszoros orosz bajnok Metallurg és az ugyancsak kétszeres KHL-nagybajnok szentpétervári SZKA rangadóját választottuk az első érdemi játéknapról.

Haonló parázs jelenetekhben aligha lesz hiány a hértői idénynyitó rangadón (Fptó: Getty Images)

Idézzük a két együttes rövid helyzetképét a legavatottabb szakíró, a Sport TV-ben is sokszor szakértői szerepet kapó Kovács István írásaiból, a jégkorongblog.hu oldalról.

Metallurg Magnyitogorszk (az előző idény alapszakaszának 9. helyezettje):

„Josef Jandrac lső szezonja nem feltétlenül úgy sikerült, ahogyan azt várták, már a rájátszás első körében kiestek a Szalavat Julajevvel szemben. A cseh edző a légiósok között változtatott főleg. A pont/meccs átlag közelében teljesítő Matt Ellisont és Dennis Rasnussent megtartotta, ám a Bariszhoz távozó Iiro Pekarinent, a Csehországba visszaigazoló Michal Bulírt  és a tengerentúlra hazatérő Nick Shore-t  nem marasztalta. A védelembe megszerezte Paul Postmát  az Ak Barsztól, a Szocsi házi gólkirályát, a kanadai  Eric O’Dellt, valamint a Lokomotiv két legjobb játékosát, Btandon Kozunt és Andrej Loktyionovot. A Torpedóból három alapembert gyűjtöttek be: Gyenyisz Parsin  a legtöbb gólpasszt jegyezte a Nyizsnyij Novgorod-iaknál,  Vlagyimir Galuzinis a jobbak közé tartozott, valamin Sztanyiszlav Galimov érkezett az olimpiai bajnok kapus, Vaszilij Kosecskin  váltótársának.”

SZKA Szentpétervár (az előző alapszakasz 3. helyezettje)

„A legutóbbi két szezon bronzérmese továbbra is a játékospiac egyik ura. Négy legponterősebb játékosából három távozott: a kiemelkedően teljesítő Nyikita Guszev és a pont/meccses átlagot hozóNyikolaj Prohorkin az NHL-ben próbálkozik, míg Pavel Dacjuk  hazatért az Avtomobiliszthoz. A védelem egyik oszlopa, a svéd Patrik Hersley  is távozott, őt honfitársa, a 25 éves Lukas Bengtsson hivatott pótolni. A csatársorba két finn érkezett: Joonas Kemppainen két szezon után hagyta el a Szalavat Julajevet, míg Jori Lehterä öt év NHL-es kitérő után játszhat újra a KHL-ben. Kapusposzton Igor Sesztyorkin távozása kevésbé nagy érvágás, miután Magnus Hellberg maradt, a svéd idén valószínűleg egyértelműen az első számú hálóőr lesz. A legnagyobb kérdés Alekszej Kudasov szerepe. Az Atlant és a Lokomotiv korábbi edzője a világbajnokság után kapta meg a klub irányítását az orosz szövetségi kapitányi poszttal együtt.”

Mit lehet ehhez hozzátenni?
Jó mérkőzést, élvezetes meccsnézést kívánunk a nyitó rangadóhoz!

Sport2 16:00  Metallurg Magnyitogorszk–SZKA Szentpétervár KHL alapszakasz-mérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós)