A sereghajtóhoz látogat a legutóbbi döntős • SportTV

A sereghajtóhoz látogat a legutóbbi döntős

2019. 10. 02. 13:37    
Olvasási idő: < 1 perc
KHL

Sereghajtó, de nem reménytelenül utolsó a KHL-ben a lett Dinamo Riga. Hogy többre érdemes, az szerdán este a Gagarin-kupa legutóbbi döntőse, az Avangard ellen igazolhatja.

Avangard-gólöröm a köbön. Hány ilyen lesz ma este Rigában? (Fotó: Getty Images)

Az omszki gárda pillanatnyilag ugyanannyi mérkőzésből (11) tíz ponttal gyűjtött többet vendéglátójánál. Ezzel a 24 csapatos liga összevont táblázatán a 6. helyet foglalja el. Legeredményesebb játékosa a kanadai jobbszélső Taylor Beck, aki 4 góllal és 7 assziszttal a holtversenyes 15. a kanadai pontlistán. A rigaiak két legjobb pontszerzője McMillan és Darzins, ők eddig 6-6 pontot „termeltek” az idényben. Mivel a lettek védekezése a második leggyengébb a ligában (40 góljuknál csak a három meccsel többet játszó Szpartak Moszkva kapott kettővel többet), nem meglepő, hogy első kapusuk, Kristers Gudlevskis  éppúgy sereghajtó az egyéni statisztikában, mint  csapat (9 mérkőzésen 86%-os védési hatékonysággal a 33., kapottgólátlaga 60 percre számolva 3.5). A vendégek két rangsorolt kapuvédője közül a jobbik, Alekszandr Szudnyicin a 16. (5, 91.6%, 2.6), a gyengébbik, Igor Bobkov a 25. (7, 90.7%, 2.7), ráadásul az edző, Makszim Szusinszkij felváltva védeti őket.

A Riga normál játékidős győzelemmel négy, az Avangard egy helyet tudna előre lépni, bár a bajnokság ilyen korai szakaszában (a csapatok többsége 11-12-t játszott az alapszakasz 62 mérkőzéséből) ennek nincs különösebb jelentősége.

JÉGKORONG KHL, alapszakasz  Sport2 18:30  Dinamo Riga–Avangard Omszk (kommentátor: Engyel István)