A „középső” moszkvai csapat Nur-Szultanban • SportTV

A „középső” moszkvai csapat Nur-Szultanban

Sport TV avatar Sport TV 2019. 09. 17. 09:14    
Olvasási idő: < 1 perc
KHL

Az eddig csak szibériai, illetve kínai ellenfelekkel mérkőző, immáron hivatalosan nur-szultáni Barisz első ízben meccsel az idényben orosz fővárosi alakulattal.

Harci jelenet a két csapat januári moszkvai csatájáról, amelyet a Barisz 3–2-re nyert meg. A képen az oroszok lett játékosa, Daugavins küzd meg a kazahok két svédjével, Dallmannal és Svedberggel (Fotó: Getty Images)

A kazah KHL-együttes – a liga honlapja szerint is a város hivatalos, új nevét viseli – az új idényben eddig kettesével, szimmetrikus eredménnyel játszotta meccseit. Előbb Nur-Szultanban kikapott az Admiraltól, de legyőzte az Amurt, majd sok-sok kilométeres túrára indult. Pekingben 1-1 győzelemmel és vereséggel végzett a Kunlunnal, majd Szibériában ismét megverte az Amurt és Vlagyivosztokban újra kikapott az Admiraltól. Ez a „tükörmérleg” egyelőre a liga összestett táblázatán a 17. helyre elég a 24 együttesből.

A Szpartak a moszkvai külön versenyfutásban jóval gyengébben teljesít a bajnok CSZKA-nál de egyelőre a Dinamónál jobban áll a tabellán. 7 mérkőzéséből 2-t megnyert, mindhárom hosszabbításos meccsét elbukta és kétszer a normál 60 perc alatt kapott ki. Vereségei közt akad sokgólos meccsen összeszedett szűk (a Minszk ellen otthon 4–5) és ugyancsak hazai pályán elszenvedett gólaszályos is (0–1 az Omszk ellen) is. Három idegenbeli találkozója közül egyet nyert meg, de azt rendesen, Jaroszlavlban 5–2-re kalapálta el a Lokomotivot, amely jelen állás szerint a liga leggyengébbjei közé tartozik (21. hely).
A legutóbbi idényben már ebben a naptári évben találkozott a két csapat, január 3-án az orosz fővárosban 3–2-es Barisz-, 15-én a kazah fővárosban 5–3-es Szpartak-siker született, azaz kölcsönösen megverték egymást idegenben.

Ezek után kedd délután Nur-Szultanban is bármilyen végkifejlet elképzelhető, az esélyek közel azonosak.

KHL, alapszakasz. Sport2 15:30 Barisz Nur-Szultan–HK Szpartak Moszkva  (kommentátor: Engyel István)