A Dinamo folytatná a jó moszkvai szereplést

Sport TV avatar Sport TV 2019. 11. 26. 13:52    
Olvasási idő: 1 perc
KHL

A három fővárosi egyesület kiválóan szerepel a KHL-ben ebben az idényben. A CSZKA, a Szpartak és a Dinamo közül utóbbi áll a leggyengébb helyen, az is a 7., s a vesztett pontok tekintetében még ennél is jobban áll.

Dinamo-gólöröm: a társak a csapat legeredményesebbjét, a válogatott Vagyim Sipacsovot köszöntik, ai vezeti a liga pontlistáját is (Fotó: Getty Images)

Az esztendők óta a legszűkebb elitben tanyázó – jelenleg speciel címvédő – CSZKA második helye aligha meglepetés (30 meccsen szerzett 43 ponttal – , az 5. Szpartaké ( 32 – 40) és a 7. Dinamóé (31 ­ 239) már annál inkább.

Sőt, ha a kék-fehérek sikerrel veszik a keddi akadályt, azaz a normál 60 percben felülmúlják a jaroszlavli Lokomotívot, már meg is előzik a C-betűs városi vetélytársat.  (A C persze oroszul „sz”, azaz a Szpartakról van szó…)

A Dinamo eddig hazai pályán 13 fellépéséből csupán háromszor veszített, legutóbb éppen  a CSZKA ellen, még október 16-án, azóta négy ellenfelét is legyűrte a Dinamo-csarnokban. A Lokomotív viszont cseppet sem ijedős idegenben. A legutóbbi bő egy hónapban 9 mérkőzést vívott meg ellenfelei pályáján, s ezekből hatszor is győztesen keveredett ki, igaz „csak” négyszer a normál 60 perc alatt, a másik kettőt szétlövéssel nyerte meg.

A Dinamónak van miért visszavágnia, a két csapat első találkozóját az idényben a Lokomotiv nyerte meg, ráadásul 5–­2-re még szeptemberben. (Úgy látszik ez a jaroszlavli együttes moszkvaiak elleni „divateredménye”, ugyanis épp ennyire kaptak ki otthon a Szpartaktól, idegenben pedig a CSZKA-tól, mindegyik mérkőzést még szeptemberben játszották.)

A Dinamo erőssége a támadás, 88 góljával holtversenyben a CSZKA-val harmadik a liga 24 csapata közük, csak a listavezető Ak Barsz (99) és a Torpedo Nyizsnyij Novgorod (94) ért el többet a kék-fehér és a piros-fehér fővárosi alakulatnál. A pontlista első és holtversenyes második helyén is egy-egy Dinamo-csatár áll, Vagyim Sipacsov vezet 35 (9+26) ponttal, a klubtárs Dmitrij Jaskin 30-cal (13+17) áll a szpartakos svéd Linius Omarkkal holtversenyben. A két első számú kapus közül is a Dinamóénak a statisztikái jobbak: Ivan Bocsarov 92.3%-kal és 1.8 GAA-val szerepel a lajstromban 24 meccsen védve, míg a jaroszlavli Ilja Konovalov 22 mérkőzésen 91.4%-kal és 2.4-gyel teljesített.

JÉGKORONG KHL. Sport2 17:30  Dinamo Moszkva–Lokomotív Jaroszlavl (kommentátor: Engyel István)

Cookie beállítások