Murray és Djoko is folytatja(?) • SportTV

Murray és Djoko is folytatja(?)

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 01. 18:36    
Olvasási idő: 2 perc

Győzelemmel szállt be a két 500-as távol-keleti tornába az elmúlt két évzizedet a férfiteniszben uraló négyes egy-egy tagja, Novak Djokovics és Andy Murray. Szerdán hajbalban-reggel megmutatjuk második mérkőzésüket is az érdeklődőknek.

Könnyedén sétáál-e tovább Dzsőóer a második körből is? (Fotó: Getty Images) ?

TOKIÓBAN…

… a Rakuten Openen hajnali 4-től a két évvel ezelőtti győztes, David Goffin (a világranglistán: 15.) mérkőzésével kezdünk, aki mellesleg a viadal 3. kiemeltje. Ellenfele az egyik feljövőben lévő régi harcos, Pablo Carreno Busta (vlr.: 29.) lesz, aki tornagyőztesként érkezett, hiszen vasárnap megnyerte a csengtui 250-es versenyt.  A két játékos már háromszor játszott egymással, hat éve Oeirasban a spanyol, idén az US Openen szoros három játszmában (két tie-breakkel és egy 7:5-tel) a belga, három hete Metzben ismét a spanyol volt a jobb.
A második párban a moldáv Radu Albot (vlr.: 345.) meccsel a japán Ucsijama Jaszutakával (vlr.: 134.).  A selejtezőből érkező hazai játékos ajánlólevele: kedden két 6:2-es játszmában ütötte ki a 4. kiemelt Benoit Paire-t!

Ismét harmadikként, kétórás meccsekkel számolva 8 körül lép pályára Novak Djokovics. Szintén japán lesz, Szoeda Go (vlr.: 133.), aki az első nap első főtáblás meccsén három szettben kiütötte a német Struffot.

A nap negyedik mérkőzésére is jut még egy hazai játékos, Nisioka Josihito (vlr.: 77.), ő az 5. kiemelt Lucas Pouille (vlr.: 24.) dolgát akarja megnehezíteni, akitől egyszer már  kikapott, három éve Brisbane-ben, három szettben. A favorit francia számára figyelmeztető lehet Paire keddi fenékre esése, bár Lucas jóval kevésbé hangulatember szeszélyes honfitársánál.

PEKINGBEN…

Andy Murray alighanem kérte az első meccset a szervezőktől, s egy ekkora bajnok kívánságát illik teljesíteni. Így fél 7-kor (ottani fél 1-kor) léphet pályára a honfitársává lett dél-afrikai születésű Cameton Norrie-val, akivel ez lesz az első hivatalos ATP-meccse, (Edzeni azért edzhettek sokat, mert szerepeltek együtta brit Davis-kupa-csapatban is.)
Utána a 4. kiemelt Karen Hacsanov (vlr.: 9.) következik a francia Jérémy Chardyval (vlr.: 72.), aki az első körben kemény háromszettesben verte ki az olasz újhullám egyik vezérét, Cecchinatót.

Ezt a meccset már a Lotus-pályán játsszák, ahogy a követő Andrej Rubljov (vlr.: 35.)–Fabio Fognini (vlr.: 12.) összecsapást is. A 6. kiemelt olasz kettejük páharcában már 4–1-re vezet, a legutóbbi meccsüket idén Monte-Carlóban nyerte meg, három szettben.

Az utolsó mérkőzést fél 2-től közvetítjük az első kiemelt Dominic Thiem (vlr.: 5.) és a hazai Csang Csi-csen (vlr.: 213.) között. A szabad kártyás kínai fiú szerezte eddig a torna szenzációját, az első körben ugyanis három játszmában, a döntő szettben rövidítésben legyőzte a brit Kyle Edmundot.

 

Sport1 4:00 ATP 500-es verseny, Tokió, harmadik nap (kommentátor: Kaplár F. József); Sport2 6:30 ATP 500-es verseny, Peking, harmadik nap (kommentátor: Haraszti Ádám)