Mayweather a legnagyobb faszagyerek ellen térhet vissza • SportTV

Mayweather a legnagyobb faszagyerek ellen térhet vissza

2019. 12. 06. 07:40    
Olvasási idő: < 1 perc

Dana White és Floyd Mayweather úriemberek közötti egyezségig már eljutott, így valószínű, hogy az amerikai bokszoló 2020 októberében vagy novemberében a szervezet égisze alatt vív bokszmérkőzést. Az első számú ellenféljelölt a legnagyobb faszagyerek, Jorge Masvidal.

Dana White, a UFC első embere helyi idő szerint csütörtökön Jim Rome show-jában bejelentette, megegyezett Floyd Mayweatherrel arról, hogy a bunyós 2020-ban a szervezet égiszén belül lép porondra. Igaz, vélhetően nem az oktagonban, hanem a bokszringben, de UFC-harcos ellen. Ilyenre már volt példa, méghozzá 2017-ben, amikor a tizedik menetben technikai K. O.-val elintézte Conor McGregort. „Igen, igaz a hír Ültünk a Clippers-meccsen. Elkezdtünk beszélgetni, és szóban még a pályán dűlőre jutottunk. Kezet fogtunk. Megvan a deal” – jelentette ki Dana White.

Persze, az aláírt szerződésig még rengeteg idő és munka van hátra, elsőként az, hogy White és Mayweather menedzsere, Al Haymon leüljön tárgyalni. A UFC-vezér szerint márciusig ez lezárul, és akkor formálisan is lesz megegyezés. „Azt hiszem, ha minden megy a maga útján, akkor Floyddal közösen októberben vagy novemberben dolgozhatunk együtt” – így White.

Ha valóban lesz üzlet, azzal csak folytatódna Mayweather bokszolok, visszavonulok, bokszolok, visszavonulok sormintája. Jelenleg 50/50 a mérkőzés/győzelem mutatója (magyarul hibátlan), pénztermelő automata (a hírek szerint úgy 600 millió dollár volt a McGregor elleni mérkőzés összbevétele), és a néhány napos Instagram-posztja alapján visszatérésre kész:

Ha tényleg teljesíti ígéretét és 2020-ban visszatér, már ellenféljelöltje is van. Jorge Masvidal lenne az, aki nemrég nyerte el a legnagyobb faszagyereknek járó övet Nate Diaz ellen. Ő már kihívta Canelo Alvarezt, akit azonban egyáltalán nem érdekel a találkozó. Ezt követően kérdezték meg Masvidalt arról, hogy a jelenlegi 170 fontos súlyáról képes-e lefogyni 154-re, ami már Mayweather felségterülete. Még november 26-án érkezett a válasz a Twitteren:

Alighanem készülhetünk egy Mayweather-Masvidalra.