Délutáni csaták az Indigo-teremből • SportTV

Délutáni csaták az Indigo-teremből

Sport TV avatar Sport TV 2020. 01. 05. 11:18    
Olvasási idő: 2 perc

A Lakeside-vb-t követő korszak első BDO-vb nyitó játéknapján már született egy kisebb meglepetés a londoni O2-csarnok Indigo-termében, a 4. kiemelt Dave Parletti alulmaradt a holland Chris Landman elleni csatában. Majd kiderül, vasárnap is történnek-e váratlan események, vagy a vb halad a papírforma mentén.

(Fotó: bdodarts.com)

Szombaton a vb esti programja fért közvetítési rendünkbe, vasárnap a délutáni időszak (session) találkozóit tudjuk élőben megmutatni. Így is befér programunkba a férfiverseny 5. és 8. kiemeltje, valamint a 3.-ként rangsorolt női versenyző.

Az első találkozót Wayne Warren, az 5. kiemelt walesi vívja az ausztrál Justin Thompsonnal. A walesinek ez már az ötöik világbajnoksága lesz, már 2005-ben (!) kivívta a részvételi jogot, de az 1. Körben kikapott az angol Mervyn Kingtől, akit nemrég a PDC-vb-n is láthattunk. Legjobb  szereplése a tavalyelőtti negyeddöntő volt, amelyben egy szintén PDC-vb-stől, a mostani versenyen a nyolcaddöntőig jutó Mark McGeeney-től kapott ki 3­–2-re. Ellenfele, Justin Thompson a szombati selejtezők legnagyobb különbségű győzelméval, 3–0-val lépett tovább az angol Scott Williams ellen. Az ausztrál harmadszor indul vb-n, eddig még nem jutott túl az első fordulón.
A második párban selejtező mérkőzést játszanak Joe Chaney és Ben Hazel között. Az amerikai járt már vb-n, a Lakerside-ban tavalyelőtt ugyancsak a selejtezőben kapott ki az azóta szintén PDC-tagként versenyző holland Nopperttől.  Az angol vb-újonc.

Ezután a holland Aileen de Graaf lép az Indigo pódiumára a Trina Gulliver távol maradása miatt a mezőnybe kerülő Kirsty Hutchinson ellen. A holland versenyzőnő sorozatban hetedszer indul, az eddigi 6-ból ötször elérte legalább a negyeddöntőt, 2019-ban és 2017-ben az elődöntőt is, mindkétszer angol sporttársától kapott ki, Trina Gullivertől és Lisa Ashtontól, akik azután meg is nyerték a döntőt is. Az angolford0tott utat járt be a legtöbb dartsversenyzőnél, ő 2012-től 2015-ig a PDC-ben versenyzett, aztán lépett át a BDO-ba. A női világranglista 11. helyezettje, mégis csak világbajnok honfitársnője betegsége miatt indulhat most az O2-ben.

Willem Mandigers most az első fordulóban próbál meg visszavágni Michael Unterbruchnernek a tavalyi negyeddönrős vereségért (Fotó: bdodarts.com)

A délutáni szakasz utolsó csatája ismét egy férfi kiemelté. A 8.-ként rangsorolt holland Willem Mandigers a mezőny egyik legerősebb tagjával, Michael Unterbuchnerrel meccsel. Az eindhoveni 30 esztendős dartsos 6. vb-jén indul, az eddigi legjobb eredménye a tavalyi negyeddöntő, amelyben éppen Unterbruchnertől kapott ki hatalmas meccsen 5–4-re. A német viszont „csak” harmadszor indul a világbajnokságon, az első két alkalommal egyaránt eljutott az elődöntőig (!), amelyben mindkétszer a döntőben Durranttól vereséget szenvedő ezüstérmestől, Mark McGeeney-től (4–6), illetve Scott Waitestől (1–­6) kapott ki.

Kapcsolódó

A BDO-vb második napjának ”tévés” műsora

Wayne WARREN (walesi, 5. kiemelt)–Justin THOMPSON (ausztrál) – férfi 1. forduló
Joe CHANEY (amerikai)­–Ben HAZEL (angol) ­– férfi selejtező
Aileen DE GRAAF (holland, 3.)–Kirsty HUTCHINSON (angol) – női 1. forduló
Willem MANDIGERS (holland, 8.)–Michael UNTERBUCHNER (német) – férfi 1. forduló

Sport2 14:00  BDO-dartsvilágbajnokság, London, 2. nap, délután (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)