EHF-kupamaratoni magyar meccstrióval • SportTV

EHF-kupamaratoni magyar meccstrióval

Sport TV avatar Sport TV 2020. 01. 18. 13:38    
Olvasási idő: 3 perc

Miközben a férfiak már az Európa-bajnoki középdöntőben csatáznak, a női kézilabdázók teljes fordulót bonyol0tanak le az EHF-kupában. Az időrend úgy alakult, hogy mindhárom együttesünknek hazai mérkőzése lesz szombaton – mi szépen sorjában mind a hármat közvetítjük a Sport1-en.

Kovács Anna eredményessége kulcsfontosságú lehet a németek elleni csoportrangadón (Fotó: dvsckezilabda.hu)

DVSC–THÜRINGEN

A két eddigi találkozóját megnyerő két együttes egymással csatázik a „félidős” csoportelsőségért az A-jelű négyesben. Ugyan a németek ugyanazt a két ellenfelet összesítve három góllal többel verték meg (+11, ill. +8), ebből még nem lehet azt a következtetést levonni, hogy ők a jobbak.
Mi több, Köstner Vilmos csapata éppen az ellenkezőjét bizonyítaná. A DVSC – a címvédő Siófokkal holtversenyben – a mezőny legeredményesebb csapata 67 góllal. Ugyanakkor a túloldalon játszik a harmadik legjobb egyéni gólszerző, a cseh IvetaKoresová, aki 30-szor talált be összesen a Kastamonu és a Baník Most kapujába. A két együttes most játszik először az eurokupákban.
A hazai együttesből továbbra is hiányzik Deszpotovics és Vámos, a csapat többsége mégis optimista, miként a csapatkapitány Vantara-Kelemen Éva, aki ebben a szellemben nyilatkozott a debreceni honlapnak: „Nagyon várjuk a szombati meccset, a Siófok elleni vereség után szükségünk van a sikerélményre – mondta csapatkapitányunk, Vantara-Kelemen Éva. – A Thüringer remek csapat, amely a korábbi években rendre a Bajnokok Ligájában szerepelt, így biztosan nem lesz könnyű dolgunk. A csoport két százszázalékos együttese találkozik, ezért különösen nagy jelentősége lesz a mérkőzésnek. Ha sikerülne két pontot szerezni, hatalmas lépést tehetnénk a továbbjutás felé vezető úton!”
A DVSC kupameccs előtti bajnokija nem volt sikeres, otthon 9 gólos vereséget szenvedett a másik EHF-kupacsapattól, a Siófoktól. A Thüringer HC ugyancsak szerdán játszott bajnokit, otthon 34–23-ra verte meg a Göppingent, ezzel 16 ponttal harmadik a női Bundesliga táblázatán, négy ponttal a vezető Borussia Dortmund és kettővel az egy meccsel többet játszott Bietigheim mögött.

 

SIÓFOK­–PODRAVKA

(Fotó: europeancup.eurohandball.com)

A Siófok praktikusan éppen úgy áll, mint a Debrecen. A B-csoportban éppúgy legyőzte két ellenfeléát, a Köbenhavn és a Magura Cisnadiét mind vendége, a BL-ből az EHF-kupába visszaeső Podravka Koprivinica.

A kupavédő Balaton-parti csapatot továbbra is sújtja az elhúzódó sérüléshllám. Thor Odvar Moen vezetőedző nem számíthat Nerea Pena, Andrea Kobetic, Camille Aoustin és Németh-Mazák Csilla játékára.
A horvátok legeredményesebb játékosa Dejana Miloszavljevics 16 góllal, előtte a BL-csoportkörben 6 mérkőzésen 37 alkalommal talált be.
A Siófok hétközi debreceni győzelmével 3. a K&H-ligában, a Podravka „természetesen” vezeti a horvát bajnokságot.

A siófoki klubhonlap hosszasan idézi a norvég edző szakmai véleményét: „A Bajnokok Ligájából kieső, és az EHF-kupához csatlakozó csapatok közül egyértelműen a Podravka a legerősebb. Évek óta építkeznek, erős karakterek alkotják a keretet, jó csapatuk van. Tjasa Stanko és Lamprini Tsakalou is nagyon intenzív játékos. A védelmünknek sok párharcot kell majd megnyerni, nem hagyhatjuk kibontakozni őket. Ahogyan az lenni szokott, most is a saját játékunkra fogunk koncentrálni, szeretnénk irányítani a mérkőzést. A siker érdekében keményebben kell dolgoznunk, mint az ellenfél. A minőség bennünk van. Ha ez összpontosítással is párosul, akkor meglehet a győzelem. Debrecenben mindenki láthatta, hogy Nerea Pena nagyszerű állapotban van a kihagyott mérkőzés ellenére. Andrea Kobetic egy igazi klasszis. Két hónap kihagyás, és mindössze egy edzés után is képes volt egészen magas színvonalú kézilabdát mutatni. Sokat hagyott ki Gnonsiane Niombla is, aki jó úton halad, de még nincsen százszázalékos állapotban. Azon dolgozunk, hogy hamarosan elérje a csúcsformát. Az ő jelenléte rengeteg opcionális lehetőséget biztosít a számunkra. Egy kimondottan jó periódusban vagyunk, a csapat nagyon egységes. Tele vagyunk önbizalommal, és a horvát bajnok ellen is szeretnénk folytatni ezt a sorozatot. Izgalmas mérkőzés előtt állunk.”

ÉRD–LUBLIN

Az Odense ellen nem sikerült, a Lublin ellen összejöhet a "szokásos" érdi hazai eurokupasiker

Az Odense ellen nem sikerült, a Lublin ellen összejöhet a "szokásos" érdi hazai eurokupasiker

Az Odense ellen nem sikerült, a Lublin ellen összejöhet a „szokásos” érdi hazai eurokupasiker (Fotó: handballerd.hu)

 

A C-csoportban született már két döntetlen is – az egyik éppen az érdiek besztercei vendégjátékán – , így nem olyan „szabályos” a táblázat, mint a másik három négyesben az EHF-kupa csoportkörében.

Az érdi és a lublini csapat sem nyert még, mindketten tehát első győzelmükre hajtanak. A lengyelek történetük legnagyobb kupavereségét szenvedték el  az odensei 18–35-tel. Az Érd NK teljes kupatörténete során eddig csupán háromszor kapott ki hazai pályán, a legutóbb éppen az Odense ellen a csoportkör nyitányán.  Lublin szerezte a 16 csapatos mezőny legkevesebb gólját eddig, mindössze 40-szer talált az ellenfelek kapájába az eddigi két találkozón.
Az érdi csapat honlapja jó szokása szerint a csaot két játékosát szólaltatta meg a mérkőzés felvezetéseképpen.
Szabó Laura: „Nagyon keményen készülünk a lányokkal, mivel hazai pályán fogadjuk az ellenfelet, ami így egy plusz előnyt jelent nekünk, hiszen a szurkolók nagyon sok támogatást nyújtanak! Úgy gondolom, hogy van még mit helyre tennünk védekezésben és támadásban egyaránt. Azt mondhatom, hogy 100%-kal fogunk neki menni a meccsnek, hiszen minden pontra szükségünk van! A program nagyon sűrű, de úgy gondolom, hogy szombaton ezzel nem fogunk foglalkozni, hanem teljes erőbedobással várjuk a Lublint itthon! Úgy gondolom, az elmúlt meccsekből láthattuk, hogy nem egyénileg kell játszanunk, hanem egy csapatként és akkor bármire képesek lehetünk, a jó pillanatokban helyesen kell döntenünk!”
Markéta Jerábková: „Nagyon fontos mérkőzés lesz, nagyon-nagyon szeretnénk megszerezni a két pontot! Fel kell készülnünk, regenerálódnunk kell és száz százalékot kell nyújtanunk!”

NŐI EHF-KUPA CSOPORTKÖR, 3. forduló.  Sport1 16:45 DVSC Schaeffler–Thüringer HC (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Tóth Róza, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 18:45 Siófok KC–­HC Vegeta Podravka Koprivnica (kommentátor: Ágai Kis András, riporter: Molnár Zsolt, szakkommentátor: Siti Bea, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 20:45 Érd NK–KS Motor Lublin (kommentátor: Petur András, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea)