Latin kupacsemegék keddre • SportTV

Latin kupacsemegék keddre

Sport TV avatar Sport TV 2020. 01. 21. 12:05    
Olvasási idő: 2 perc

A Coppa Italia és a Copa del Rey küzdelmeit is a Sport TV csatornáin követhetik nyomon ebben az idényben. A két kupasorozat más-más fázisban tart, a közös jellemzőjük, hogy nagy múltú együtteseket mutatunk bennük küzdeni kedden élőben, illetve felvételről

Ciro Ommobile kapja a győztes gólért a gratulációr tíz napja az Olimpicóvan. Vajon a San Paolóban is betalál a rómaiak gólzsákja? (Fotó: Getty Images)

ZARAGOZA–MALLORCA

A Copa del Rey örökrangsorának 6. helyezettje fogadja a 14.-et Zaragozában. A helyi Real 6 győzelmével, 11 döntőjével és 17 elődöntős helyével a Barcelona, az Athletic, a Real Madrid, az Atlético és a Valencia mögött a hatodik, igaz, a tizenegy fináléja közül a legutóbbi is 2006-os, akkor az Espanyoltól kapott ki 4–1-re. A két évvel korábbi fináléja ennél sokkal emékezetesebb volt: a  centenáriumát ünneplő Real Madridot saját stadionjában, a Bernabéuban verte meg a kék-fehér gárda, 3–2-re.
A harmadik  Real, a Mallorca (Spanyolországban számos csapat viselheti engedéllyel a „királyi” jelzőt) hasonló mutatói: 1 győzelem, 3 döntő, 4 elődöntő. Az egyetlen trófeagyőzelem éve 2003, az akkor másodosztályú Recreativót győzte le a döntőben 3–0-ra.

A jó öreg  Salva Sevilla gondokat okozhat a zaragozai védelemnek a La Romaredában is (Fotó: Getty Images)

Ebben a kupakiírásban a Zaragoza először idegenben 1–0-ra győzte le a negyedosztályú Sociullémost, majd ugyancsak idegenben 3–1-re a Segunda B-s (3. osztályú) Gimnasticot, így került a legjobb 32 közé. A Mallorca ugyancsak idegenbeli 1–0-ával, kezdett a negyedvonalbeli El Álamo ellen, ezt követte a szintén Tercera Divisiónban szereplő Zamora elleni 1–0-s kiszállás.
A bajnoki szereplés  sem tesz köztük nagy különbséget. A Zaragoza a másodosztályban 39 ponttal a 4., azaz feljutási osztályozós helyen áll, 6 ponttal elmaradva a listavezető Almeríától. (Ha megnyeri elkóhalasztott neccsét, a 3. pozícióba lép előre.) A Mallorca (egyelőre) La Ligás, de csupán a 17., csak két ponttal a már kiesési helyen lévő Celta Vigo előtt.  Viszont szombaton nagy győzelmet aratott a kupavédő Valencia ellen (4–1). A Zaragoza meccsét időjárási okokból halasztani kellett a Ponferradina ellen, így a kékek többet pihenhettek a kupatalálkozó előtt.

A zaragozai meccset követő olasz kupatalálkozó után még egy mérkőzést mutatunk felvételről, azon a az andalúz Sevilla CF, az örökkrangsor 8.-ja (négyszeres kupagyőztes, legutóbb 2010-ben hódította el a serleget) fogadja a valenciai Levantét, amelynek eddig csupán két elődöntős szereplésre futotta, ezzal  az örök eredményességi ranglista 62. helyezettje.

NAPOLI–LAZIO

A Coppa Italia  jóval előbbre tart, már az negyeddöntőben küzdenek a csapatok. Ez a fázis még egymérkőzéses, egyedül az elődöntőben dől el kétmeccses párviadalban a finalista kiléte.
Két nagy kupamúltú együttes csap össze, az 5-szörös védő nápolyiak a 7-szeres győztes, címvédő Laziót fogadják. Mindkét együttes kiemelt volt az előző körben, a Napoli 2–­0-ra nyert otthon a maradék két másodosztályú klub egyike, a Perugia ellen. A Lazio meg duplaannyit rúgot a másik Serie B-snek, a Cremonesének, ugyancsak gólt sem kapva,
A bajnoki forma Simone Inzaghi csapatának jelez több jót. A  rómaiak már harmadikak a Serie A táblázatán, sőt a vesztett pontok tekintetében még a második Intert is megelőzik. Legutóbbi 16 tétmeccsükből 14-et megnyertek, csak a Celtictől és a Rennes-től kaptak ki El-csoportmérkőzésen.  Legutóbb pénteken a Sampnak rúgtak egy ötöst, egy ellenében.
A Napoli gyengébben muzsikál az évben, úgy tűnik, még az edzőcsere (Gattuso váltotta korábbi mentorát,. Ancelottit) sem segít, az SSC csupán a 11., legutóbb is kikapott otthon a Fiorentinától 2–0-ra. A két csapar tíz napja vívott bajnokit, azt a találkozót az Olimpicóban a Lazio a góllövőlistát vezető Ciro Immobile góljával 1–0-ra nyerte meg.
Szóval sok minden szól a Lazio mellett, de a San Paolóban mindig mindenkinek nehéz dolga van – alighanem most is nagy csatára lehet számítani.

COPA DEL REY, a 32-be jutásért. Sport2  19:00  Real Zaragoza–Real CD Mallorca (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba); Sport2  23:00  Sevilla CF–UD Levante (felv.. kommentátor: Haraszti Ádám)
COPPA ITALIA, negyeddöntő. Sport2 21:00  SSC Napoli–SS Lazio
(kommentátor: Fülöp László)