EHF-kupavasárnap, négy mérkőzéssel • SportTV

EHF-kupavasárnap, négy mérkőzéssel

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 09. 12:16    
Olvasási idő: 2 perc

A szombati, nem is sikertelen BL-nap után vasárnap az EHF-kupára fókuszálunk kézilabdában. Élőben négy – egy férfi, három női – mérkőzést közvetítünk, s a nap végéről nem maradhat el a Harmadik Félidő talkshow sem, melynek témája természetesen az egész kupahétvége összes magyar mérkőzése lesz.

A Podravka elleni második döntetlen megteremtette a lehetőséget a csoportgyőzelem megszerzésére a Siófoknak (Foto: siofokkc.hu)

CUENCA–HOLSTEBRO

Egy tiszta külföldi párosítással kezdünk, hogy utána átadjuk a terepet a három magyar női kupacsapatnak.
A spanyol és a dán csapat tavaly is egy csoportban szerepelt. Akkor mindketten hazai pályán legyőzték a másikat. A Holstebro az idény végére aztén a négyes döntőbe is beverekedte magát – amelyben végül a 4. helyen végzett – , a Cuenca viszont nem élte túl a csoportkört.
A héten a Holstebro elbúcsúzott holland válogatott játékosától, Kay Smithtől, aki az idény hátralévő részében kölcsönben a német SC Magdeburgot erősíti.
A Holstebro a dán bajnokságban hazai pályán szenvedett 33–23-as vereséget a Nordsjaelland Handboldtól, míg a Cuenca idegenben 26–26-os döntetlent ért el a Puerto Sagunto együttesével a Liga Asobalban

SIÓFOK–MAGURA CISNADIE

Fotó: ehfeuropeancup.com

A címvédő Siófok ha nyer, megszerzi a csoportelsőséget is, amely kedvezőbb besorolással jár a negyeddöntő sorsolásakor. Ha ugyanis  a csoportmásodik horvát bajnok Podravka Vegeta is megnyeri a saját meccsét, a két együttes közt az egymás elleni eredmény dönt, s mivel  mindkét mérkőzésük döntetlenül végződött, a kaproncai 33–33 az idegenben lőtt gólok magasabb számával többet ér a mieinknek, mint a horvátoknak a siófoki 30–30.
A két csapat nagydisznódi összecsapását az SKC könnyedén nyerte meg 31–23-ra.
A balatoniak házi gólkirálynője, Andrea Koberióc már három meccs óta nem játszhat, sérülés miatt. A románok számára ez az utolsó alkalom, hogy pontot szerezzenek a kupasorozat csoportkörében, ugyanis az eddigi 11 mérkőzésüket egytől egyig elveszítették.
„Fontos mérkőzés előtt állunk. Szeretnénk csoportelsőként továbbjutni, és megszerezni az ezzel járó előnyöket. Egy nagyon kemény időszak van mögöttünk, hiszen 2-3 naponta mérkőzést játszottunk, és szinte folyamatosan utaztunk. Ennek függvényében a legutóbbi EHF-kupa mérkőzéseink nagyon szorosra sikeredtek, de szerencsére a saját kezükben tudtuk tartani a sorsunkat. Ha jól értesültem, akkor ezúttal is minden jegy elkelt. Szeretnénk örömet szerezni szurkolóinknak, és közösen ünnepelni a csoportgyőzelmet– nyilatkozta a siófoki klubhonlapnak a csapat norvég mestere, Tor Odvar Moen.

ÉRD­–BISTRITA-NASAUD

Az érdi szurkolók kitartó biztatására is szükég lesz a továbbjutást jelentő csoportgyőzelemhez (Fotó: handballerd.hu)

Az Érdnek nyernie kell a továbbjutáshoz, a másik két eredmény a románok nyolc közé kerülését jelentené a C-csoport második helyén, a már győztes dán Odense HK mögött. A besztercei csapat eddigi két idegenbeli meccsén összesen 1 pontot szerzett. A két csapat romániai találkozója 25–25-ös döntetlennel végződött. A besztercei együttes csak kettővel lőtt több gólt (117), mint amennyit kapott. Az Érd egymást követő második bajnokiján szenvedett vereséget (FTC, Dunaújváros) a héten, míg vendége a román bajnokságban 34–25-re legyőzte a bukaresti Rapidot.

BANÍK MOST–DVSC SCHAEFFLER  

Szép januári emlék: győzelmi ünnep a Most ellen. Akkor még senki sem tudta, hogy egyik csapat sem tud továbbjutni a negyeddöntőbe… (Fotó: dvsckezilabda.hu)

A párosítás egyik csapata sem folytathatja tovább, csak a 3-4. helyen végeznek a már továbbjutó Thüringer HC és Kastamonu Belediyesi mögött. A Debrecen ugyan még pontegyenlőségbe kerülhet a törökökkal, de az egymás elleni eredmény az esetben a Kastamonunak kedvez. A Most mind az öt meccsét elvesztette eddig, így mindenképpen a csoport sereghajtójaként végez.
Az ellentétes párosításban a debreceni mérkőzést 36–28-re nyerte meg a DVSC.

KÉZILABDA FÉRFI EHF-KUPA, csoportkör. Sport1 11:45 Liberbank Cuenca–RRC Holstebro–BM Logrono La Rioja (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András)

NŐI EHF-KUPA, csoportkör, 6. forduló. Sport1 14:45 Siófok KC–Magura Cisnadie (kommentátor: Haraszti Ádám, riporter: Farkas Szilárd, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 16:45 Érdi KC–CS Gloria 2018 Bistrita-Masaud (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 18:45 DHK Baník Most–DVSC Schaeffler (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András); Sport1 20:45 Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Petur András)