Furyt szétvernék a UFC-ben, Fury apja meg szétverné a UFC-főnököt • SportTV

Furyt szétvernék a UFC-ben, Fury apja meg szétverné a UFC-főnököt

2020. 03. 11. 11:26    
Olvasási idő: < 1 perc

Dana White, a UFC fővezére szerint Tyson Furyt szétvernék az oktagonban, erre viszont a nehézsúlyú bokszvilágbajnok apja berágott, és inkább ő verné szét White-ot. Avagy: kezdődik egy jó kis promóciós hadjárat…

Már 2019 végén napvilágot látott, hogy Tyson Fury szívesen kipróbálná magát az MMA-ban, aztán nem is olyan rég Deontay Wilder legyőzésével világbajnok lett nehézsúlyban ökölvívásban. Dana White, a UFC első embere most felelevenítette a témát, már csak azért is, hogy kihasználja a Fury körül támadt plusz népszerűséget.

„Izgalmas téma. Tyson és én már beszéltünk róla, és ő tényleg egy MMA-mérkőzés iránt. Elismerésem miatta” – mondta akkor White, ezt pedig most kiegészítette, kellő marketinggel fűszerezve. „Ha valóban támogatják, Futy a nehézsúlyú ökölvívás történetének három vagy négy legnagyobb meccsén is részt vehet. Minek jönne át hozzánk és veretné szét magát, ha ott is maradhatna?” – fejtegette a UFC főnöke.

A Fury család persze nem olyan, hogy az ilyen megjegyzéseket szó nélkül hagyja, most éppen a papa, John Fury replikázott. „Hogy írhatja így le a fiamat? A Tysonhoz hasonló képességekkel, szívvel és győzni akarással megáldott embereket sohasem szabad leírni. White tudja, hogy hülyeséget beszél. Engedjék, hadd beszéljek vele, biztos, hogy leütöm. Eresszenek össze már ma este bennünket. Utána csendben lesz. Azt hiszem, én vagyok a világ legjob 54 éves embere. Én vagyok a legerősebb azok között, akiket ismerek” – így John Fury.

A Sport TV élőben követi nyomon a UFC gáláit.